fbpx

Έχουμε σοβαρό, κοστολογημένο πρόγραμμα με προτάσεις που λύνουν τα προβλήματα που έχουν αθροιστεί εξαιτίας της ΝΔ

Οι συσχετισμοί της κάλπης της 21ης Μαΐου μπορούν, πρέπει, επιβάλλεται να ανατραπούν όχι για να βρεθεί απλά ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά για να μην βρεθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στα χέρια της ΝΔ που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει δώσει εχέγγυα του τι μπορεί να κάνει σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας”: υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας σήμερα Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Ν. Σβέρκο. “Περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα, πόρτα, πόρτα, εργασιακό χώρο με εργασιακό χώρο για να βάλουμε τις βάσεις για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών δυνάμεων”.

Η παρουσία ως επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας είναι μεγάλη τιμή και ανεβάζει τον πήχη για τον άλτη, που, όπως λέει και ο Πρόεδρος, αυτή τη φορά δεν επιτρέπεται να έχει μια χαμένη προσπάθεια.

Η ΝΔ κατασκευάζει δική της πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευθύνεται για τα πάντα

Στηλιτεύοντας τις δηλώσεις Σκέρτσου κατά της μείωσης του ΦΠΑ, η Ρένα Δούρου παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι “ο κ. Σκέρτσος που τα ΜΜΕ του είχαν φιλοτεχνήσει το προφίλ του τεχνοκράτη, διαγκωνίζεται εδώ και καιρό με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό “Αναπτύξεως”, όπως λέει ο ίδιος, σε δηλώσεις που προκαλούν αμηχανία στους δημοσιογράφους. Δεν είναι η πρώτη του απόπειρα. Είχε προηγηθεί η περίπτωση που κράδαινε ένα χαρτί μπροστά στις κάμερες, υποστηρίζοντας ότι είναι επίσημο έγγραφο του ΓΛΚ. Ακόμη κι αν πάμε και λίγο πίσω, όταν αντιμετωπίζαμε την πανδημία, είχε επίσης “μεγαλουργήσει” αναρωτώμενος για τη χρησιμότητα των ΜΕΘ”.

Η νέα παρέμβασή του κατά της μείωσης του ΦΠΑ εντάσσεται λοιπόν στην προσπάθεια της ΝΔ να αγνοεί την πραγματικότητα και να κατασκευάζει μια δική της, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευθύνεται για τα πάντα, από την κατάρρευση της Βάσης θεμάτων γιατί είναι υπέρ της απλής αναλογικής ως τις δήθεν προθέσεις του να φορολογήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών όταν οι θέσεις μας είναι ακριβώς το αντίθετο. Θυμίζω ότι εμείς στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Η λογική της alt right, της τραμπικής δεξιάς

Συνειδητά η ΝΔ αλλοιώνει αυτή την αλήθεια, δημιουργώντας εναλλακτικά γεγονότα, εφαρμόζοντας την πολιτική της διαστρέβλωσης. Το δικό μας πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα. Για παράδειγμα έχουμε κοστολογήσει τη μείωση στο 6% του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον μηδενισμό του στα είδη πρώτης ανάγκης, στο 1,3 δις ευρώ. Επέλεξα αυτά και όχι την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που είναι πολύ σπουδαίο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γιατί έγινε μεγάλη κουβέντα για τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα, και με κάποια οικονομικά, που δεν ξέρω σε ποια σχολή σκέψης ανήκουν, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που προχώρησαν στη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν ωφελήθηκαν τα δημόσια οικονομικά. Να μπαίνουμε τώρα στη λογική να τους εξηγούμε ότι πρόκειται για χρήματα που επιστρέφουν στην κοινωνία δημιουργώντας πολλαπλασιαστικό φαινόμενο, πέρα από το τι σημαίνει για μια μονογονεϊκή οικογένεια ή ένα νοικοκυριό να μην πρέπει να επιλέξει μεταξύ γάλακτος και ψωμιού, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ή ότι αστοχούν. Η ΝΔ έχει μια λογική alt right, τραμπικής δεξιάς με τη βοήθεια των ΜΜΕ, που είναι πλέον ελάχιστα αυτά όπου μπορεί να γίνει κανονικός διάλογος.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της διαστρέβλωσης δίνοντας παντού το παρών, εξηγώντας το πρόγραμμά μας

Αυτήν ακριβώς την πολιτική διαστρέβλωσης την αντιπαλεύουμε όπως κάνει και σήμερα ο Πρόεδρος, όπως κάνουμε όλοι και όλες, δίνοντας παντού το παρών, μιλώντας και εξηγώντας στους πολίτες που στην καλύτερη περίπτωση είναι σε αμηχανία στη χειρότερη έχουν τρομάξει, βλέποντας τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων στελεχών. Φοβούνται για το τι μέλλει γενέσθαι αν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου δεν έχουμε ανατροπή των συσχετισμών.

Υπάρχει αισιοδοξία αλλά η αισιοδοξία δεν είναι αρκετή. Έχουμε ένα σοβαρό, κοστολογημένο πρόγραμμα που απαντά με προτάσεις που λύνουν τα προβλήματα που έχουν αθροιστεί εξαιτίας της ΝΔ. Έχουμε και τα εχέγγυα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έχουμε τον τρόπο που λειτουργήσαμε απέναντι στην ενεργειακή κρίση, την οικονομική κρίση. Δεν αναφέρομαι στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία γιατί ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει επισημάνει ότι μπορούσε να είναι καλύτερη.

Εθνικά επιζήμια η στάση της ΝΔ για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ροδόπη

Ασκώντας κριτική στις δηλώσεις Μητσοτάκη για κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ροδόπη, η ίδια παρατήρησε ότι “πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η ΝΔ, μιλάμε μια εθνικά επιζήμια στάση, για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι και αυτό δείγμα της αλαζονείας που διακατέχει τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Είναι και αυτή η περίπτωση η απόδειξη του γιατί δεν πρέπει το βράδυ της 25ης Ιουνίου να υπάρχει μια παντοδύναμη ΝΔ.

Μιλάμε για μια υπόθεση που είναι μια κατασκευή της ΝΔ που δεν θέλει να αποδεχθεί ότι οι πολίτες δεν επέλεξαν τη γαλάζια υποψήφια και επέλεξαν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα πραγματικά προβλήματα είναι τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργεί η ΝΔ, η απαξίωση που δείχνει απέναντι στους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Ροδόπης. Και είναι τρομερό να θεωρεί ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης αυθαιρέτως ενεργούμενα ξένης δύναμης, αμφισβητώντας τη δημοκρατική τους βούληση, την δημοκρατική τους επιλογή! Δεν κάνουν απλά λάθος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει υπάρξει προηγούμενο τέτοιας επίθεσης. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο τέτοιας στοχοποίησης και διχαστικής στάσης μόνο και μόνο γιατί θέλουν να βαφτεί και η Ροδόπη γαλάζια. Είναι τραγικό. Στο βωμό της ψηφοθηρίας, θυσιάζουν τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες. Για αυτό κι εμείς, με αίσθηση ευθύνης, καλέσαμε την ΝΔ να μην επιμείνει για κάποιες ψήφους σε αυτή την εθνικά επιζήμια στάση. Θεωρώ ότι η στάση του κ. Μητσοτάκη υπηρετεί τα σχέδια του τούρκου προέδρου και όχι το αντίθετο όπως είπε.

Share This