fbpx

Την Κυριακή κάνουμε την ανατροπή, κάνουμε ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σφραγίζουμε μαζί το νέο κεφάλαιο για την Κρήτη, για την Ελλάδα για την Ευρώπη. Μαζί δίνουμε τον αγώνα για το κράτος δικαίου, για την ελευθερία του Τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τη Δημοκρατία. Ό,τι ακριβώς απαξιώνει και καταπατά ο κ. Μητσοτάκης”, είπε μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, την Πέμπτη το βράδυ σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Ηρακλείου και της ΟΜ Αλικαρνασσού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, μαζί με τον Π. Πολάκη και τον Χ. Μαμουλάκη.

Πάντα η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είχε μέτωπο κατά της αδιαφορίας και της απάθειας που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, ό,τι επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης. Από εδώ λοιπό, από την Κρήτη των Ολοκαυτωμάτων των Ναζί, τον τόπο της Βιάννου, τον τόπο που διδάσκει τη Μνήμη και τον αντιφασιστικό Αγώνα, στέλνουμε διπλό μήνυμα, εθνικό και ευρωπαϊκό. Βάζουμε τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή στην πατρίδα μας, σε μια Ευρώπη του αντιφασισμού και της ειρήνης”.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να είναι υπερήφανοι για την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τρεις λόγους. “Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει θέσεις για την ΕΕ και Ευρωδιακήρυξη. Δεύτερον γιατί τους υποψήφιους και τις υποψήφιες για την ευρωβουλή δεν τους επέλεξε η Κουμουνδούρου ή κάποιοι σύμβουλοι επικοινωνίας αλλά οι πολίτες, δημοκρατικά. Και τρίτον γιατί υψώσαμε φωνή για την ανθρωπιστική τραγωδία που προκαλεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας και ζητάμε από την ΕΕ να αλλάξει τον τρόπο που καταλαβαίνει το διεθνές δίκαιο”.

Επίσκεψη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Αποστολάκης, Ρ. Δούρου, Χ. Μαμουλάκης και Π. Πολάκης καθώς και τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησαν για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε συναντήσεις που είχαν την Πέμπτη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γ. Χαλκιαδάκη, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Μ. Φουκαράκη, τον Συντονιστή Διευθυντή ΩΡΛ, Ευ. Καρακώστα, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μ. Σπιθούρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου, Αλ. Καφετζάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Μ. Μενεγάκη.

Στις συναντήσεις τέθηκαν όλα τα πιεστικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, υποδομών, αναξιοκρατίας, κακής λειτουργίας με μεγάλη ευθύνη της Διοίκησης. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελούνταν από τον πρώην βουλευτή Σ. Βαρδάκη, τον Δ. Κλαράκη, Γραμματέα της ΝΕ Ηρακλείου, την Μ. Καράτζη μέλος της Γραμματείας της ΝΕ, την Κ. Μακρή και τον Β. Σμπώκο, μέλη της ΚΕ.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επισκέψεις στο Ασήμι, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στον Πύργο, ενώ στο κλιμάκιο προστέθηκαν οι Αντ. Σταματάκης, μέλος της ΝΕ Ηρακλείου, Μ. Μανουρά, μέλος της Γραμματείας της ΝΕ, Γ. Σκουλάς, μέλος της ΚΕ.

Τέλος η βουλεύτρια και Τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μιλώντας στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εξέφρασε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τον τρόπο που ασκεί εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τη μυστική διπλωματία, για τη ρήξη με πάγιες αρχές της ελληνικής διπλωματίας, για το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει, μαζί με άλλες χώρες, καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία ή τη Γάζα, για διάλογο με τις αραβικές χώρες. “Ανησυχούμε για την ακύρωση των πρωτοβουλιών της πολυμερούς διπλωματίας, το περιφερειακό πολυμερές δίκτυο με την Κυπριακή Δημοκρατία, με τα τριμερή σχήματα, με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Αρμενία, την Αίγυπτο”. “Όλα τα εγκατέλειψε ο κ. Μητσοτάκης. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσουμε ενεργητική, πολυδιάστατη εξ πολιτική, πιάνοντας ξανά το νήμα που έκοψε η σημερινή κυβέρνηση”.

Η ίδια, αφού θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν πολιτεύεται με λαϊκισμό και εθνικιστική υπερπλειοδοσία όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. “δεν θεωρεί την εξωτερική πολιτική πεδίο ψηφοθηρίας”. “Λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης, ως αριστερή πατριωτική δύναμη. Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά ανησυχούμε για το ξεθώριασμα των κόκκινων γραμμών. Ανησυχούμε για το ότι η κυβέρνηση δεν έχει σαφή, συνεκτική στρατηγική. Για το ότι κάνει μυστική διπλωματία. Και για το ότι μαθαίνουμε τα κρίσιμα από την Τουρκία. Ή από τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι για παράδειγμα για τις συμφωνίες ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας”.

Σήμερα η Ρένα Δούρου με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συνεχίζει την περιοδεία της, με επίσκεψη στον Δήμο Μαλεβιζίου και στην Δημοτική Ενότητα Γαζίου.

Share This