fbpx

Την Κυριακή οι κάλπες πρέπει να γεμίσουν με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για ανατροπή και ελπίδα, να μην κυριαρχήσουν η απογοήτευση, η απάθεια η αδιαφορία που ωφελούν την ακροδεξιά και τα συμφέροντα κυβερνήσεων όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη, που κάνουν αβίωτη τη ζωή μας”: παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, από το Ηράκλειο, μιλώντας στο ραδιόφωνο Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη. “Δίνουμε έναν σπουδαίο αγώνα για τις ζωές μας, για την Ευρώπη, για την αριστερά, με όπλα τις αξίες μας. Έναν αγώνα κατά του αλαζονικού 41% που έχουμε θέσει στόχο να γκρεμιστεί με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μετά την κάλπη της Κυριακής”, πρόσθεσε η ίδια. Η Ρένα Δούρου με τον Ευ. Αποστολάκη μετέχουν με τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ σε προεκλογική περιοδεία στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός ο νομός Λασιθίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επιστρέφει, ανεβαίνει, όλο και περισσότεροι πολίτες τον εμπιστεύονται. Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή, για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης της αλαζονείας και της αναλγησίας”. “Πέρσι τέτοια εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υπέστη στρατηγική ήττα, παραιτήθηκε ο ηγέτης του και ακολούθησε η απόσχιση 10 βουλευτών χωρίς να επιστρέψουν την έδρα τους, αμαυρώνοντας έτσι την λαϊκή κυριαρχία. Παρόλα αυτά τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν το έβαλαν κάτω, δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση του κόμματος. Άντεξαν και τώρα δίνουμε μαζί, όχι με όρους κομματικού ρεβανσισμού, τον αγώνα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για την αξιοπρέπεια και την καλύτερη ζωή”.

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν υποτιμάμε τις ευρωεκλογές, δεν τις θεωρούμε ένα μεγάλο, δωρεάν έξιτ πολ”. “Ήμασταν οι πρώτοι που δώσαμε στη δημοσιότητα την ευρωδιακήρυξή μας και τις θέσεις μας για μια δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη” ενώ “η μεγάλη σημασία που δίνουμε στις ευρωεκλογές φαίνεται από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας τους επέλεξαν δημοκρατικά τα μέλη μας και όχι η Κουμουνδούρου. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει δείξει αυτή την εμπιστοσύνη που δείχνουμε εμείς στους πολίτες”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι “κρίσιμες για τρεις λόγους”. “Η Ενωμένη Ευρώπη δημιουργήθηκε για να αποτραπεί ο πόλεμος και σήμερα ο πόλεμος έχει επιστρέψει, ιδρύθηκε για να αποτραπεί η ακροδεξιά να μην αιματοκυλίσει ξανά την ήπειρο και σήμερα βλέπουμε την ακροδεξιά να καλπάζει είτε μιλάμε για τη Μελόνι και τη Λεπέν είτε για τον Μ. Σχινά και τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής” που αποκλείει και διχάζει. Και τρίτον βρίσκεται στα σκαριά η επιστροφή της λιτότητας υπέρ των ισχυρών χωρών του Βορρά σε βάρος εκείνων του νότου. Κι εμείς στην Ελλάδα, που τότε ήμασταν μέρος της περιβόητης ομάδας χωρών “pigs”, ξέρουμε καλά, γιατί το ζήσαμε, τι σημαίνει αυτό, θυμόμαστε την εξαθλίωση, το κλείσιμο μαγαζιών, τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας”.

Ν. Λασιθίου : πρώτη ημέρα περιοδείας στην Κρήτη

Τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας επισκέφθηκαν οι βουλευτές Ρένα Δούρου και Βαγγέλης Αποστολάκης μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελούμενο από τους: Μ. Καλαϊτζάκη, συντονιστή ΝΕ Λασιθίου, Χρ. Σταυρακάκη, συντονίστρια ΟΜ Ιεράπετρας καθώς και μέλη της ΝΕ και ΟΜ Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μ. Παπαδάκη και τον Διευθυντή Λ. Μυλωνάκη τέθηκαν τα ζητήματα της ικανοποίησης των αρδευτικών αναγκών των μελών του Οργανισμού.

Ακολούθησε συνάντηση στο Δήμο Ιεράπετρας με τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Σκουλούδη και Φωτεινή Περακάκη καθώς και τον Πρόεδρο του ΔΣ, Νίκο Τζουμάκα.

Αργότερα έγινε συνάντηση στο Δήμου Αγίου Νικολάου με τον Δήμαρχο Ν. Μενεγάκη και τον Αντιδήμαρχο Γ. Αρακαδάκη. Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συνόδευαν οι : Μ. Σαπουντζάκη, αν. Συντονίστρια της ΝΕ Λασιθίου, Μ. Ζαχαριάδης, συντονιστής ΟΜ Αγίου Νικολάου, μέλη της ΟΜ Αγίου Νικολάου, Γ. Παυλιδάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος Οργανωτικού.

Θέμα τιμής να ξαναψηφίσει η Κρήτη ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Βρίσκομαι στην Κρήτη για τρεις ημέρες γεμάτες επισκέψεις και περιοδείες. Για να συναντηθούμε με πολίτες, να τους ακούσουμε, να μιλήσουμε μαζί τους, για τα προβλήματα των περιοχών τους αλλά – το κυριότερο – για να δούμε πως θα συνδέσουμε αυτά τα προβλήματα με τις Βρυξέλλες. Να συνδέσουμε το τοπικό με το ευρωπαϊκό. Για εμένα, για όλες και όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες είναι θέμα τιμής να ξαναψηφίσει η Κρήτη ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όχι για λόγους στείρου κομματικού πατριωτισμού. Είμαι εδώ στο Ηράκλειο, ερχόμενη από το Αιγάλεω, ενώ είχε προηγηθεί περιοδεία στη Βέροια, την Κατερίνη, τη Φλώρινα, τη Καρδίτσα. Το μήνυμα είναι ένα: είμαστε στην τελική ευθείας αυτής της κρίσιμης εκλογικής μάχης. Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχυρό μπορούμε να διεκδικήσουμε από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου καλύτερη ζωή στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Share This