fbpx

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δίνοντας φωνή σ’ εκείνους που η εξουσία δεν ακούει, επιστρέφει για αξιοπρέπεια, επιστρέφει το ήθος και αυτό δεν το λέω από κάποιο κομματικό πατριωτισμό. Αυτά τα λέει η πραγματικότητα, όπως τη ζούμε παντού. Από το Ξινό Νερό της Φλώρινας μέχρι τη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας όλο και περισσότεροι πολίτες αποφασίζουν να εμπιστευθούν στο ΣΥΡΙΖΑ”. Παρατήρησε χθες το βράδυ μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στον πεζόδρομο Πλαστήρα στην Καρδίτσα, καλώντας τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ίδια παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα της πατρίδας μας που οι πολίτες δημοκρατικά επέλεξαν τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή, όπου τον τελευταίο καιρό η χώρα μας έγινε αρνητικά γνωστή για την υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου, τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, τις παρακολουθήσεις ακόμη και της ηγεσίας του στρατού, τον περιορισμό των προσωπικών δικαιωμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές: Π. Δριτσέλη, Γ. Μαρτίου, Ν. Φαραντούρης και Χριστίνα Χλαπανίδα ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλεξ. Μεϊκόπουλος και Βασ. Κόκκαλης. Το μήνυμα όλων κοινό: και στη Θεσσαλία όπως και σε όλη τη χώρα οι πολίτες στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και οι κάλπες της Κυριακής θα στείλουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Περιοδεία στο κέντρο των Τρικάλων: έρχεται αποδοκιμασία της κυβέρνησης

Το πρωί της Κυριακής η Ρένα Δούρου ξεκίνησε την 4η ημέρα της περιοδείας της στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, από τα Τρίκαλα όπου έκανε περιοδεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μίλησε με πολίτες και συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος, στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

H κάλπη της επόμενης Κυριακής θα κρύβει μια μεγάλη απογοήτευση για τη Νέα Δημοκρατία”, παρατήρησε μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, καλώντας τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας προς τη δεξιά κυβέρνηση.

Συναντήσεις με πολίτες σε Βλοχό, Μεταμόρφωση, Παλαμά: εγκατάλειψη και αδιαφορία από την κυβέρνησης

Κατόπιν ξεκίνησε τη 2ήμερη επίσκεψή της στην Καρδίτσα με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αποτελούμενο από τους Κώστα Γκινής και Βιβή Ντούρβα, συντονιστή και αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΝΕ Καρδίτσας, τον Π. Πουλιάρη, μέλος του συντονιστικού της ΝΕ καθώς και τα μέλη της ΚΕ, Θ. Καλιά, Χρ. Κατσαβριά (πρώην βουλεύτρια), Π. Βράντζα (πρώην βουλεύτρια), Βασ. Καραγιάννη. Συγκεκριμένα η Ρ. Δούρου είχε συναντήσεις με πολίτες σε πλημμυροπαθείς περιοχές τις οποίες είχε ήδη επισκεφθεί μετά από τη μεγάλη καταστροφή. Συγκεκριμένα μίλησε με πολίτες στα χωριά Βλοχό, Μεταμόρφωση, Παλαμά.

 

“Οι μαρτυρίες τους δείχνουν εγκατάλειψη, αδιαφορία, αναλγησία, υποκρισία, τα χαρακτηριστικά της στάσης μιας κυβέρνησης που πλέον θεωρεί ότι το 41% της περασμένης χρονιάς είναι ένα μεγάλο σφουγγάρι που σβήνει τα πάντα. Από τις ευθύνες ως τις υποχρεώσεις της, για αποζημιώσεις σε κατοικίες και επιχειρήσεις, για στέγαση των άστεγων, για μετεγκατάσταση, για επιδότηση ενοικίου, για αντιπλημμυρικά έργα, για υποδομές, κα”.

Απάντηση στην κυβέρνηση της αλαζονείας

Είναι ντροπή. Ντροπή για τα θύματα που συνεχίζουν να υφίστανται τις συνέπειες του Ντάνιελ”, συνέχισε η ίδια. “Είναι ντροπή γιατί μιλάμε και πολύ ευάλωτους ανθρώπους που όχι μόνο έχουν ξεσπιτωθεί αλλά δεν βλέπουν και καμία προοπτική. Γιατί απλά για αυτή την κυβέρνηση, της αλαζονείας και της υποκρισίας, είναι αόρατοι. Δεν υφίστανται. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, θα γίνονται συχνότερα. Οι κλιματικοί πρόσφυγες είναι εδώ. Είναι στον Βλοχό”.

Τα νέα αυτά δεδομένα επιβάλλουν μια Πολιτεία που να μεριμνά για πραγματικά ανθεκτική κοινωνία, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της πριν και μετά την καταστροφή, στηρίζοντας και αποζημιώνοντας. Τίποτε από αυτά δεν κάνει η κυβέρνηση. Όταν δεν κουκουλώνει μια τραγωδία, αδιαφορεί για τους επιζήσαντες. Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι ήλθε η ώρα την ερχόμενη Κυριακή τα θύματα, οι αόρατοι να γίνουν ορατοί στην κάλπη. Με τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να δώσουν την απάντηση που της πρέπει στην κυβέρνηση της αλαζονείας, της αναλγησίας και της υποκρισίας. Ένα ηχηρό χαστούκι. Για να βάλουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερη ζωή τώρα”.

Συναντήσεις με φορείς

Στη συνέχεια η Ρ. Δούρου συναντήθηκε με τους “Φίλους του Παυσιλύπου”, που την ενημέρωσαν για τις δράσεις για την αποτροπή της προτεινόμενης από τον Δήμο ανάπλασης του πάρκου Παυσίλυπου και για τις ήπιες παρεμβάσεις που διεκδικούν για τη βελτίωση του πάρκου. “Ο αγώνας που δίνετε δεν αφορά μόνο ένα πάρκο. Δεν αφορά αορίστως την αισθητική. Αφορά την ποιότητα των ζωών σας”, παρατήρησε. “Δυστυχώς δεν είναι είναι η πρώτη φορά που μια Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τις τεκμηριωμένες ενστάσεις των πολιτών και προχωρά σε ένα αμφίβολης σημασίας έργο, παρότι δεν πληρούνται στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χρησιμότητά του. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας για το αυτονόητο: τη βιώσιμη ζωή στην πόλη, που δεν είναι πολυτελές αλλά στοιχειώδες αίτημα”.

Κατόπιν η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης “Αλλαγή στη Πράξη”, θυμίζοντας ότι “πριν από λίγες μέρες έκλεισαν 10 χρόνια από την νίκη της Δύναμης ζωής στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, την πρώτη αριστερή περιφερειακή διοίκηση της Αττικής με γυναίκα περιφερειάρχη”. “Μια νίκη που άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη κυβερνητική αλλαγή, τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ λίγους μήνες αργότερα”. “Το έργο μας, ως Διοίκηση και, μετά ως Μείζων Αντιπολίτευση, είναι χρήσιμο παρακαταθήκη για ένα νέο αυτοδιοικητικό υπόδειγμα”.

Στην συνάντησή της με πολίτες που διεκδικούν από το Δημόσιο να πάψει να διεκδικεί με αγωγές τις νόμιμες, και όχι αυθαίρετες, ιδιοκτησίες τους στο κέντρο της Καρδίτσας, η Ρένα Δούρου θύμισε ότι έχει καταθέσει σχετική Αναφορά και Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για οριστική διευθέτηση του ζητήματος, με τον πλέον σύντομο τρόπο, χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες καθώς και απόσυρση των αγωγών και κατοχύρωση των ιδιοκτησιών τους.

Στο Μουζάκι

Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Καρδίτσα ξεκίνησε με περιοδεία σε καταστήματα της πόλης στις οδούς Κουμουνδούρου, Υψηλάντου που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες του Ιανού και του Ντάνιελ, συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουζάκι: “Ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί, καλά κρατεί δυστυχώς. Και το Μουζάκι όπως όλες οι πλημμυροπαθείς περιοχές μαρτυρούν την κυβερνητική εγκατάλειψη και αδιαφορία. Μαρτυρούν την ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα, κάνοντας την αρχή την ερχόμενη Κυριακή”, σχολίασε η Ρ. Δούρου.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τη Ρ. Δούρου επισκέφθηκε στη συνέχεια το Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια, Μαίρη Κουτσιούμπα καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας Δ. Κοτσαριάδη.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας

Η περιοδεία της Ρ. Δούρου στην Καρδίτσα έκλεισε με συνάντηση με τον Κ. Τέλιο, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, την Περιφερειακή Σύμβουλο Αθ. Πέτσα καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τέθηκαν τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες, χρηματοδότησης, αντιμετώπισης νέων κινδύνων νέων καταστροφών λόγω έλλειψης συντήρησης και αποκατάστασης αναχωμάτων. Η Ρ. Δούρου έθεσε το θέμα των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που άφησε ημιτελείς και δεν επικαιροποίησε πρωτοβουλίες και νομοθεσίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ή η υλοποίηση των έργων των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας που η κυβέρνηση δεν επικαιροποίησε ούτε αναθεώρησε. “Η κυβέρνηση αυτή δοκιμάστηκε και κρίθηκε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο την πρόληψη όσο και τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι πολίτες γνωρίζουν. Και την Κυριακή θα της στείλουν την απάντησή τους”.

Share This