fbpx

Στη Φλώρινα συνέχισε την περιοδεία της η Ρένα Δούρου, με συναντήσεις με φορείς της περιοχής, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους και πολίτες. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά την περιφέρεια που ζει την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Η Φλώρινα δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες στέλνουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση της αλαζονείας ότι γυρίζουμε σελίδα. Και μαζί βάζουμε τις βάσεις για καλύτερη ζωή τώρα”, παρατήρησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Επίσκεψη στο Γ. Νοσοκομείο Φλώρινας

Η περιοδεία μαζί με τους Παύλο Γεωργίου, Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας, Φ. Αντωνιάδου, αναπληρώτρια συντονίστρια της ΝΕ, Β. Αντωνιάδη, υπεύθυνο Τύπου της ΝΕ, Θ. Γερμανίδη, μέλος της ΝΕ, πρώην βουλευτή, τα μέλη της ΝΕ, Γ. Χρηστάκη, Ηλ. Τασσόπουλο, και Κ. Σέλτσα, πρώην βουλευτή, ξεκίνησε με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και συνάντηση με τον Διοικητή, Γιώργο Μάντσο καθώς και με τον Γιάννη Πλιάτσικα πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων.

Τέθηκε το πάγιο ζήτημα της λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) καθώς και των πιεστικών αναγκών για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε οργανικές θέσεις όπου υπάρχουν κενά, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη των εργαζομένων της Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αύξηση των κρατικών δαπανών για τη Δημόσια Υγεία.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρίσκεται σταθερά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, στο πλευρό του ΕΣΥ και των ανθρώπων του που ειδικά σήμερα δέχονται την αήθη επίθεση του αρμόδιου υπουργού Υγείας”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας: “είμαστε σταθερά κατά των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης που αρχικά απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας, για να το αλώσουν μετά προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχουμε φθάσει μέχρι του σημείου να προωθεί ακόμη και την εμπορευματοποίηση του πλάσματος του αίματος”. “Στις 9 του μήνα δεν ξεχνάμε τίποτε και στέλνουμε τον λογαριασμό στην κυβέρνηση της κατεδάφισης του ΕΣΥ”.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σάββα Σαπαλίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Κατά τη συνάντηση τέθηκε η ανάγκη στήριξης από την κυβέρνηση της επιχειρηματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, που πρέπει να αναταχθεί μετά από την ύφεση, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση. Έγινε αναφορά στα αιτήματα του Επιμελητηρίου προς την κυβέρνηση για την οριζόντια, χωρίς αποκλεισμούς, τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τη ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ όλων των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας, τη δημιουργία ειδικής φορολογικής ζώνης κοντά στη συνοριακή γραμμή για την προώθηση διασυνοριακής επιχειρηματικής δράσης, κα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει κάθε μέτρο για την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της ραχοκοκαλιάς της εθνικής οικονομίας, που έχει βάλει στο στόχαστρό της η κυβέρνηση ακολουθώντας τις οδηγίες του σχεδίου Πισσαρίδη. Για αυτό και δεν περιμένουμε τίποτε από αυτή την κυβέρνηση”, υπογράμμισε μετά από τη συνάντηση η Ρ. Δούρου.

Ακολούθως το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, που συμβάλλει στην τοπική οικονομία αλλά και σε εκείνη ολόκληρης της Μακεδονίας.

Ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα των πολυτέκνων Φλώρινας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Παπούλκα, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για “την εξάλειψη της λέξης ‘πολύτεκνος’ από τον δημόσιο διάλογο για το δημογραφικό”.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

Το πιεστικό πρόβλημα της ανεργίας, που στην περιοχή της Φλώρινας βρίσκεται στο διπλάσιο ποσοστό του μέσου όρου της χώρας, και η ανάγκη για τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Κώστα Σιάκο, τον Αντιπρόεδρο Γ. Ιωαννίδη, τους Ταμίες Θ. Ταρτόρα και Π. Μητσκόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας, Κ. Χαντέ.

Τέθηκε το επιτακτικό αίτημα της υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών της Φλώρινας εξαιτίας του πολύμηνου και βαρύ χειμώνα της Φλώρινας. Μετά από τη συνάντηση η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρατήρησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υποστηρίζει σταθερά τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του που συρρικνώνονται από τις πολιτικές της δεξιάς κυβέρνησης που απορρυθμίζουν την εργασία, οδηγούν τους εργαζόμενους σε προοδευτική φτωχοποίηση”.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο, Κώστα Φιλιππίδη και μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Στο επίκεντρο της συνάντησης οι πολυποίκιλες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές. “Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την κλιματική κρίση και την ανάγκη η ΕΕ να κινηθεί δραστικά για την αντιμετώπισή της γιατί η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα. Η καταψήφιση, στην Ευρωβουλή, από τη δεξιά και την ακροδεξιά του Κανονισμού για την προστασία της φύσης, δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι Ευρωεκλογές της Κυριακής. Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή όλων”, είπε η Ρ. Δούρου.

Όχι στα φωτοβολταϊκά στο Ξινό Νερό

Τέλος η Ρ. Δούρου συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα κατά των Φωτοβολταϊκών και Αιολικών πάρκων Ξινού Νερού. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι κίνδυνοι σοβαρής περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και της βιοποικιλότητας, λόγω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού σε απόσταση “αναπνοής” από το χωριό. “Παραλάβαμε ένα πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον στη Δυτική Μακεδονία, ας μην το παραδώσουμε ακόμα χειρότερο στα παιδιά μας. Ο τόπος μας αξίζει καλύτερη τύχη από αυτή που σχεδιάζουν. Για αυτό παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και διεκδικούμε: Να μην εγκατασταθούν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στο Ξινό Νερό”, τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής. “Ο αγώνας κατά των φωτοβολταϊκών, κατά της υποβάθμισης της φύσης και των ζωών των κατοίκων του Ξινού Νερού, είναι και δικός μας αγώνας”, είπε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι αλληλέγγυος στον αγώνα “για το αυτονόητο, για την προστασία της φύσης, της ζωής, του μέλλοντος των παιδιών μας”.

Share This