fbpx

Απέναντι στον ζόφο του ‘ευρωπαϊκού τρόπου ζωής’ και τα τείχη ρατσισμού και ξενοφοβίας που υψώνει, συμβάλλοντας στην ανάδυση της νέας ευρωπαϊκής Alt-Right Ακροδεξιάς, απέναντι στην επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας, της Προόδου, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ως το ισχυρότερο αριστερό κόμμα της Ευρώπης έχουν ιστορικό καθήκον. Να υπερβούν εσωστρέφεια και παθογένειες, για να κτίσουν, με διαβούλευση με τους πολίτες, κοινό μέτωπο στη βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με προοδευτικό πρόσημο”. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, τομεάρχισσα Εξωτερικών, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Β2 Δυτικής Αθήνας παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για την Εξωτερική και Αμυντική πολιτική, στο 4ο Συνέδριο. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ισχυρός πόλος της προοδευτικής παράταξης περιγράφει με 12 συν έναν άξονες τον Οδικό Χάρτη για την δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη”, προσέθεσε.

Διεκδικούμε ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” σε συνέχεια εκείνης που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα την περίιοδο 2015 – 2019 με αποκορύφωμα την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών. “Δεν είναι τυχαίο ότι οι Θέσεις ξεκινούν με την Εξωτερική και Αμυντική πολιτική. Διατυπώνουμε με σαφήνεια τους άξονες που διασφαλίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο σημερινό, ρευστό, αβέβαιο πολυπολικό περιβάλλον με τους εντεινόμενους παγκόσμιους και περιφερειακούς ανταγωνισμούς”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Η πολιτική του δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου της κυβέρνησης με έμφαση στην επικοινωνία, την πατριδοκαπηλεία, τα μικροκομματικά οφέλη, μαρτυρά την έλλειψη συνεκτικής εθνικής στρατηγικής είτε πρόκειται για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια είτε τις σχέσεις με τη Λιβύη. Για αυτό και αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξωτερική πολιτική”.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με αίσθηση ευθύνης, ως αριστερή πατριωτική διεθνιστική Αριστερά δηλώνουμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θέτουμε καθαρές προτεραιότητες για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και την ειρηνική επίλυση διαφορών με τους γείτονές της, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της πολυμερούς διπλωματίας”.

Ολόκληρη η παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για την Εξωτερική & Αμυντική πολιτική από τη Ρ. Δούρου στο 4ο Συνέδριο εδώ:

Share This