fbpx

Η ΝΔ ψεύδεται για την οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια ως το πολύνεκρο ναυάγιο

Από τις πρώτες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας για την 25η Ιουνίου, η ΝΔ δεν έκρυβε την αλαζονεία της. Όποια ερώτηση κι αν γινόταν σε εκπρόσωπο της ΝΔ, η απάντηση ήταν “πήραμε 40%”. τώρα έχουμε περάσει στα εμφανή ψέματα. Έχουμε αποδείξεις ότι η ΝΔ ψεύδεται συνειδητά, ψεύδεται στα ζητήματα της υγείας, της οικονομίας, της ασφάλειας, ψεύδεται στα ζητήματα της Θράκης και της εξωτερικής πολιτικής. Και ψεύδεται και για την ιστορία του πολύνεκρου ναυαγίου”. Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο στη Naftemporiki TV. “Περάσαμε από την αλαζονεία του ‘εμείς πήραμε 41% και κάνουμε ό,τι θέλουμε’, στα ψέματα”.

Η αθλιότητα στη Ροδόπη έχει υπογραφή Μητσοτάκη και ΝΔ

Η ίδια αναφερόμενη στην υπόθεση της Ροδόπης, υπογράμμισε τις ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.”“Ροδόπη” θεωρώ ότι σημαίνει εξωτερική πολιτική, εθνική ασφάλεια, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τόσο σπουδαία θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ισονομία στην πατρίδα μας, τέθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα με ονοματεπώνυμο και υπογραφή. Και αναφέρομαι στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Διότι το ζήτημα του μειονοτικού δεν το άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης σε συγκεκριμένο ΜΜΕ”.

Με τις επαναπροωθήσεις δεν λύνεται το μεταναστευτικό / προσφυγικό

Η εκτόξευση αυτού του αδιανόητου ψέματος ότι προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχοποιήσαμε το Λιμενικό Σώμα ήταν η πανικόβλητη πρώτη γραμμή άμυνας κάποιων συμβούλων επικοινωνίας στο Μοσχάτο. Ήταν μια απέλπιδα υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ. Εμείς είχαμε επισημάνει τον τρόπο με τον οποίο, στα όρια της αυτοθυσίας, άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, λειτούργησαν την περίοδο 2015 – 2019 για την αντιμετώπιση των τεράστιων ροών του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου. Οι άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος παίρνουν εντολές και από το 2019 ως σήμερα οι εντολές που παίρνουν είναι των επαναπροωθήσεων. Και αυτό δεν το λέει ο Τσίπρας αλλά ο ΟΗΕ, που ήδη από τον Φεβρουάριο λέει ότι η γενική πολιτική των επαναπροωθήσεων είναι η de facto πολιτική της Ελλάδας. Και είναι λυπηρό. Δεν θα λυθεί το προσφυγικό / μεταναστευτικό με τις επαναπροωθήσεις ανθρώπων και μάλιστα θέτοντάς τους σε κίνδυνο ζωής. Και για αυτό δεν ευθύνεται το Λιμενικό αλλά η πολιτική ηγεσία.

Εμείς για το θέμα, θέσαμε κάποια ερωτήματα. Το γεγονός ότι απαντήθηκαν με ψέματα που δεν άντεξαν ούτε για λίγες ώρες, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθύνετε στη ΝΔ και να τη ρωτήσετε αν έβαλε αυτούς τους ανθρώπους της υπηρεσιακής κυβέρνησης για να υπηρετήσουν την πολιτική επικοινωνίας, τη γεμάτη ψέματα, του κ. Σκέρτσου ή για να κυβερνήσουν τον τόπο ως τις εκλογές;

Το δίλημμα ή ασφάλεια ή δικαιώματα είναι ακροδεξιό

Δεν υπάρχει το δίλημμα μεταξύ από τη μια ασφάλειας και από την άλλη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τήρησης της δημοκρατίας, του νόμου και του αστικού κράτους δικαίου. Αυτό είναι ένα ακροδεξιό μανιχαϊστικό δίλημμα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ασφάλεια αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορείς να πιεις καφέ στην Νέα Σμύρνη γιατί μπορεί να πυροβοληθείς από μέλη της greek mafia, οι οποίοι έχουν φτάσει στους αρμούς της εξουσίας. Αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης να μην είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να ωφεληθείς από τις καταστατικές αρχές του νόμου για το αίτημα ασύλου. Αν ζεις σε περιοχές όπως στον Γέρακα, να φοβάσαι εάν είσαι δίπλα σε βενζινάδικο. Άρα λοιπόν η ασφάλεια είναι στα λόγια.

Καμία ασφάλεια στα 4 χρόνια Μητσοτάκη

Ασφάλεια δεν νιώθεις στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είτε όταν παίρνεις το τρένο είτε όταν πίνεις καφέ είτε όταν πηγαίνεις για δουλειά στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η ασφάλεια για την Αριστερά, δεν είναι ελάσσων, είναι προτεραιότητα, διότι οι οικονομικά ισχυρά μπορούν να έχουν και ιδιωτική ασφάλεια. Η ασφάλεια για την Αριστερά είναι καταστατικό δικαίωμα όλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι κόμμα εξουσίας και παλεύει για να μην είναι η κοινωνία στα χέρια μιας αλαζονικής κυβέρνησης

Αμέσως μετά από την κάλπη της 21ης Μαίου, ξεκαθαρίσαμε με πολιτική γενναιότητα ότι υπήρξε στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και το αποτέλεσμα ήταν μη αναμενόμενο και αρνητικό. Και μέρα την μέρα δίνουμε τη μάχη για να καταστεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ένας κυβερνητικός πόλος και όχι κόμμα διαμαρτυρίας ή ανάχωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι κόμμα εξουσίας και αγωνιά για να υπάρξει εναλλακτική πρόταση. Εμείς δίνουμε αυτή τη μάχη για να υπάρξει η εγγύηση ότι την επόμενη των εκλογών η κοινωνία δεν θα είναι στα χέρια μιας αλαζονικής κυβέρνησης, μια αλαζονεία που προκύπτει από τις δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη και των στελεχών της ΝΔ που δείχνουν ότι τους ενδιαφέρει μόνο να υπάρχει το “Μαξίμου ΑΕ”, όπως έλεγε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ρίψασπις

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ρίψασπις. Και την επόμενη ημέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είναι εκεί για την ανασύνταξη του χώρου. Αλλά δεν δίνουμε σήμερα μάχη με μια προοπτική απλά την επόμενη ημέρα να ανασυνταχθούμε, γιατί είμαστε κυβερνητικό κόμμα με εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Share This