fbpx

Την ανατροπή των συσχετισμών δεν θα την κάνει ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αλλά οι πολίτες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι πολίτες που πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά τα εχέγγυα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο διακυβέρνησης με τα μνημόνια και να σκεφθούν και τα τελευταία 4 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη”. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Αθήνα 984, στην εκπομπή “Πλοίο τράκαρε με τρένο” και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Λεάνη.

Η επόμενη κάλπη είναι κρίσιμη. Δυστυχώς δεν είναι κάλπη της απλής αναλογικής για την οποία δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι ήταν ένα δημοκρατικό αίτημα δεκαετιών για την ισοτιμία της ψήφου όλων μας. Αυτή η κάλπη είναι ενισχυμένης αναλογικής. Και υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα που αν διατηρηθεί, θα είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία.

Εμείς δεν πάμε να παίξουμε απλά το ρόλο μιας ενισχυμένης, λίγο πολύ καλύτερης αντιπολίτευσης, δεν πάμε να κάνουμε το ανάχωμα, αυτή τη λογική του αναχώματος την έχουν πατεντάρει άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ, εμείς πάμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς.

Δεν μπορούμε να πάμε στην επόμενη κάλπη με τους ίδιους συσχετισμούς. Ήδη η αλαζονεία της ΝΔ δεν κρύβεται. Είδαμε τις δηλώσεις Γεωργιάδη, είδαμε το μονόπρακτο που παίζεται με τη μόνιμη επωδό από τους εκπροσώπους της ΝΔ που σε όλες τις ερωτήσεις, απαντούν με το “εμείς πήραμε 41%”.

Αναξιοπιστία Μητσοτάκη με την υπογραφή Σκυλακάκη

Η ίδια επέμεινε στην αναξιοπιστία των προεκλογικών εξαγγελιών Μητσοτάκη. “Εσχάτως μάθαμε για το μεσοπρόθεσμο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και που αν το συγκρίνουμε με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές πόρρω απέχουν από την αλήθεια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης”.

Είναι πλέον φανερό ότι η ΝΔ μπορεί μεν να τάζει αλλά με δεδομένο ότι η κα Λαγκάρντ έχει προειδοποιήσει ότι παύει η εποχή της δημοσιονομικής χαλαρότητας, περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και ότι πλέον επιστρέφουμε στις λογικές του Συμφώνου σταθερότητας, τότε θα πρέπει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης αν αναξιόπιστος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή ο ίδιος που λέει ότι θα αυξήσει το μισθό στα 1.500 ευρώ”.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς κόντρα στο ξεθεμελίωμα των ζωών μας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε εμβληματικούς νόμους για τα εργασιακά δικαιώματα, για το οικογενειακό δίκαιο, για το ΕΣΥ χωρίς τίποτε από αυτά να επηρεάσει το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης. Όμως με σπάνια πολιτική γενναιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέρριψε ευθύνες στους συμπολίτες μας, αλλά απέναντι σε ένα τέτοιο ξεθεμελίωμα των ζωών μας, επισήμανε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην επόμενη κάλπη. Και ώρα με την ώρα, μέρα τη μέρα παλεύουμε για αυτή την αλλαγή. Όχι για να πάρουμε κάποια ρεβάνς αλλά γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο αγώνας γίνεται για τον ίδιο.

Οι ήττες μπορούν να είναι σπουδαίες δασκάλες

Συζητήσαμε σήμερα με τους πολίτες στο Δημαρχείο του Αιγάλεω, για θέματα που δεν συζητούνται στις τηλεοράσεις, για το πρόγραμμά μας, για το τι μέλλει γενέσθαι αν ο κ. Μητσοτάκης βρεθεί ξανά με ποσοστό 40% στις κάλπες. Αλλά και για όσα στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν υπήρξαν ποτέ προτεραιότητες. Όπως δηλαδή η ανάγκη προσλήψεων, στον δημόσιο τομέα, ειδικά στον τομέα του ΕΣΥ και μάλιστα τώρα, περίοδο που δεν υπάρχει το άλλοθι των μνημονίων.

Έχω μάθει στους αγώνες της Αριστεράς, στη δουλειά μου αλλά και στην οικογένειά μου ότι οι ήττες μπορούν να είναι σπουδαίες δασκάλες. Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, όχι με όρους ποδοσφαιρικούς ή διόρθωσης ενός κακού αποτελέσματος αλλά γιατί έχουμε την ιερή υποχρέωση να διορθωθεί το αποτέλεσμα, όχι για εμάς, όχι για ένα κόμμα. Αλλά για την κοινωνία.

Share This