fbpx

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τακτικισμοί λίγο πριν από τις κάλπες

Την έλλειψη αξιοπιστίας και την περισσή υποκρισία της ΝΔ μαρτυρά η παραίτηση του Μουσταφά Κατραντζή”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας σήμερα Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Ν. Σβέρκο. “Το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι τακτικισμοί λίγο πριν από τις κάλπες”, πρόσθεσε η ίδια.

Το ερώτημα είναι γιατί άραγε αποσύρεται τώρα και όχι όταν συντάχθηκε το έγγραφο της ΕΥΠ; Και πως γίνεται ο κ. Μητσοτάκης που δεν ήξερε τίποτε για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Φλώρου και άλλων, να γνωρίζει όμως το έγγραφο αυτό. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνουν αυτά. Το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στη Ροδόπη και η προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών όχι μόνον της μειονότητας αλλά όλης της χώρας. Πράγματα που δείχνουν ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι τα δικαιώματα της μειονότητας, τα ζητήματα της κοινωνικής συνοχής και της εξωτερικής πολιτικής στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Επί 4 χρόνια Στέητ Ντιπάρτμεντ, ΕΔΔΑ, διεθνή ΜΜΕ καταγγέλλουν τις επαναπροωθήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αναφερόμενη στην πολύνεκρη τραγωδία στα ανοικτά της Πύλου, η Ρένα Δούρου θύμισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια, το Στέητ Ντιπάρτμεντ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ως διεθνή ΜΜΕ, όπως οι Νιού Γιόρκ Τάιμς, και όχι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν αναδείξει με εκθέσεις, αποφάσεις και στοιχεία το γεγονός ότι οι επαναπροώθησεις αιτούντων άσυλο, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, αποτελούσαν ντε φάκτο γενική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Δεξιάς.

Η ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δήθεν δεν σεβόμαστε τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Όμως είδαμε το πως οι άνδρες και οι γυναίκες του ΛΣ καθώς και των τριών όπλων, είχαν συμπεριφερθεί την περίοδο 15 – 19, όταν, Ελλάδα και ΕΕ, αντιμετωπίζαμε πρωτοφανείς μεταναστευτικές, προσφυγικές ροές. Όμως τότε η γενική πολιτική της χώρας δεν ήταν οι επαναπροωθήσεις.

Σε γραμμή Ευρώπης – φρούριου η ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι λογικό να προσπαθήσουν να καλυφθούν πίσω από το δρόμο που έχει επιλέξει η ΕΕ, και τον οποίο έδειξαν πρώτες οι χώρες της ομάδας Βίζενγκραντ που θέλουν μια Ευρώπη – Φρούριο, περίκλειστη, με φράκτες.

Το πρόσφατο ναυάγιο με τα εκατοντάδες θύματα έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά από το σχέδιο Ευρωπαϊκής συμφωνίας για την μετανάστευση και το άσυλο, που κοστολογεί το κάθε κεφάλι μετανάστη – όπως το θέτουν ωμά – στις 20 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για τη χώρα που δεν θα τους δεχθεί στο έδαφός της.

Τα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις όχι γιατί θέλουν να διαβάλουν την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Σκέρτσου ή του κ. Μηταράκη, που κάποιος πρέπει να του εξηγήσει τι επιβάλλουν το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις στα κράτη σχετικά το πότε υποχρεούνται να προχωρήσουν σε έρευνα και διάσωση. Αλλά γιατί η υπόθεση του μεταναστευτικού – προσφυγικού είναι κεντρική συζήτηση στον ΟΗΕ, την Ευρωβουλή.

Share This