fbpx

Η στάση της ΝΔ στο θέμα της Ροδόπης με τη δήλωση Σκέρτσου περί “εθνικής εξαίρεσης” κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τον ωμό εκβιασμό της Ντόρας Μπακογιάννη, μαρτυρά, πρώτον, την απεγνωσμένη ανάγκη της ΝΔ να φύγει η ατζέντα από τα ζητήματα της υγείας και την αποκαλυπτική δήλωση του κ. Πνευματικού. Και δεύτερον την επιστροφή της ΝΔ στη δεκαετία του 1950. Δεν μιλάμε πλέον για κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα. Μιλάμε για μεταπολιτευτική ΕΡΕ με εμφυλιοπολεμικό λόγο κατά των πολιτικών αντιπάλων της, από τους οποίους ζητά πλέον να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης γιατί αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί εχθροί”. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1 90.4 στην εκπομπή “Πειραιάς 24”.

Το αίτημα της ΝΔ από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στη Ροδόπη να δηλώσουν πίστη στο Σύνταγμα, μας πάει πίσω ακριβώς σε εμφυλιοπολεμικές λογικές. Όμως όταν η κα Μπακογιάννη είχε κατέβει με δικό της κόμμα στις εκλογές του 2012, και ενώ πανελλαδικά πήρε περίπου 2% στην Ροδόπη πήρε σχεδόν 18%, κανείς δεν βγήκε να αναρωτηθεί αν είχε συνεργαστεί με το Προξενείο και να ζητήσει να δηλώσει την πίστη της στο Σύνταγμα.

Στο προσφυγικό / μεταναστευτικό στη χώρα μας έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω σχέση με την περίοδο που ο Πάπας απένειμε τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπισή του”

Σχολιάζοντας την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου η Ρένα Δούρου είπε ότι “το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι φαινόμενο, όπως σημειώνει και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αφορά την ιστορία του ανθρώπινου γένους, δεν είναι κρίση, που έχει κορύφωση και μπορεί να παρέλθει. Δυστυχώς στη χώρα μας στα ζητήματα του προσφυγικού / μεταναστευτικού έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω σχέση με την περίοδο που ο Πάπας απένειμε τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπισή του”.

Η αλαζονική στάση της ΝΔ εξηγεί γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ο στόχος της ΝΔ στη Ροδόπη είναι η εμπέδωση του φόβου από τους πολίτες. Και μόνο αυτή η στάση της αλαζονικής ΝΔ εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία στις κάλπες. Εξηγεί γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ που με το πρόγραμμά του, με αίσθηση ευθύνης, μακριά από επικίνδυνους λαϊκισμούς που είναι βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν.

Και βέβαια αυτή η διχαστική στάση της ΝΔ δεν αφορά μόνο τους μουσουλμάνους πολίτες της Ροδόπης. Αλλά όλους τους πολίτες της χώρας που πρέπει να πάρουν το μήνυμα να ψηφίσουν “σωστά” στις 25 Ιουνίου για να μην έχουν προβλήματα. Μαρτυρά την πρόθεση τιμωρίας των πολιτών για τη λάθος επιλογή τους. Για αυτό και ήταν πολύ ορθή η αντίδραση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα που συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και για τις απαράδεκτες διχαστικές μεθοδεύσεις της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση προσπάθησε για πρώτη φορά και πέτυχε σειρά σημαντικών αλλαγών στη Ροδόπη και τη Ξάνθη σε σχέση με τα σχολεία, την προαιρετικότητα της Σαρίας και τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών. Και λυπάμαι που ενώ από το 2020 έχουμε ένα κείμενο 230 σελίδων που αν και αναφέρεται σε συγκεκριμένες πολιτικές, μπήκε στο συρτάρι.

Μια ανεξέλεγκτη, αυτοδύναμη ΝΔ είναι κίνδυνος για τον τόπο

Τα δεδομένα σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση που διεξήχθη με την απλή αναλογική έχουν αλλάξει. Τότε τα άλλα κόμματα επέλεξαν να αυξήσουν τις δυνάμεις τους σε βάρος της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης. Πλέον βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση. Μετά από το απογοητευτικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ο κίνδυνος που αποτελεί μια ανεξέλεγκτη, αυτοδύναμη ΝΔ.

Το γεγονός ότι οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του μόνου κόμματος που έχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στόχος μας η ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών

Ο στόχος μας είναι η ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών που προέκυψαν στις 21 Μαΐου. Είμαστε και θα παραμείνουμε κόμμα εξουσίας. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα καλύτερης αντιπολίτευσης. Ακόμη λιγότερο συμπλήρωμα της Δεξιάς και αναφέρομαι στον τρόπο που κινήθηκαν προεκλογικά αλλά και τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά.

Και από το πρόγραμμα του προέδρου και όλων των στελεχών μας, όλου του κόμματος, βλέπουμε ότι ο τρόπος που δίνουμε αυτή την προεκλογική μάχη δεν είναι για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ένα καλύτερο ανάχωμα ή μια καλύτερη αντιπολίτευση. Διότι διακρίνω αυτή τη λογική, είτε του αναχώματος είτε του θα είμαστε είμαστε εμείς η καλύτερη Αντιπολίτευση στο λόγο του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ.

Διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών για τα 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία

Διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών, στη βάση του προγράμματός μας, του δημοσιονομικά εφικτού προγράμματος των 7 βημάτων για μια δίκαιη κοινωνία, για ευημερία για όλους και για όλες. Είναι σημαντικό η χώρα να έχει ένα ισορροπημένο πολιτικό σύστημα, με σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, αντίβαρο σε μια δεξιά που διεκδικεί ανεξέλεγκτη ασυδοσία μετά τις 25 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες του αποτελέσματος στην ηγεσία του κόμματος, θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα εξουσίας που λειτουργούν ως ενός ανδρός αρχή, λειτουργεί στη βάση της συλλογικότητας. Άρα τα όργανά μας είναι εκείνα, που, όπως πάντα, θα πάρουν τις αποφάσεις.

Δεν πρόκειται να κάνουμε το χατήρι στους κύκλους εξουσίας που θέλουν απόσυρση του Αλ. Τσίπρα

Το κόμμα έχει αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα, που ο ίδιος είπε ότι θα κάνουμε ταμείο μετά απο τις 25 Ιουνίου. Όσο κι αν κάποιοι κύκλοι εξουσίας έχουν βάλει στόχο τους την απόσυρσή του, δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατήρι. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο και μάλιστα στα δύσκολα. Θα εγγυηθεί την ανανέωσή του, την ανασυγκρότησή του.

Ας μην βιάζονται λοιπόν κάποιοι να ξεμπερδεύουν με τον Αλέξη Τσίπρα. Το προσπαθούν ευλαβικά η αλήθεια είναι εδώ και χρόνια αλλά τα συλλογικά όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις. Και όχι τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα που ακόμη και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαίου χρηματοδοτήθηκαν με 9 εκ διότι σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ δέχθηκαν πλήγμα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για αυτό κρίθηκαν άξια χρηματοδότησης!

Σε αντίθεση με ό,τι κακώς έχουμε συνηθίσει στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όταν έχασε τις εκλογές του 2019, μέσω των συλλογικών οργάνων του, προχώρησε σε κυβερνητικό απολογισμό, όπως δεν είχε προηγούμενο από το 1974. Μιλάμε για ένα κείμενο που με πολιτική παρρησία κατέγραψε τι κάναμε, τι δεν κάναμε, τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε, σε τι αποτύχαμε και τους λόγους για τους οποίους αποτύχαμε.

Απόφαση – παρωδία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για 4 εκ. για την προβολή της

Όσα σχήματα λόγου κι αν χρησιμοποιήσει το Γραφείο Τύπου της Διοίκησης Πατούλη, η ουσία δεν αλλάζει. Στο πλαίσιο μιας συνεδρίασης πραγματικά παρωδίας, στην οποία είχε προγραμματίσει να συζητηθούν…. 65 θέματα συν ένα ψήφισμα, τελικά αργά το βράδυ με ελάχιστους περιφερειακούς σύμβουλους από την παράταξή τους συνδεδεμένους διαδικτυακά, από τα σπίτια τους, πήρε απόφαση για δαπάνη ύψους 4.340.000 ευρώ, για την επικοινωνιακή προβολή της Περιφέρειας. Οι δικαιολογίες περί δήθεν προβολή του έργου της Περιφέρειας, είναι σαθρές και προκλητικές.

Σε 4 μήνες έχουμε εκλογές και άπαντες καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτή η προκλητική απόφαση. Εσχάτως ο κ. Περιφερειάρχης απέκτησε και τικ τοκ που θυμίζουν εκείνα του κ. Μητσοτάκη. Το φθινόπωρο η Περιφέρεια Αττικής θα έχει νέα, προοδευτική Διοίκηση. Αυτή που της αξίζει. Και όχι μια Διοίκηση που όποιο δρομολογημένο έργο παρέλαβε, με κορυφαία την ανάπλαση του Φαληρικού, δεν το συνέχισε. Που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση την Περιφέρεια, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο, για αυτό και καταψηφίστηκε ακόμη και από δικούς του περιφερειακούς συμβούλους ο Οικονομικός Απολογισμός του 2022. Μια κατάσταση που δεν αξίζει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, και που οφείλεται στη νυν διοίκηση Πατούλη που ακολουθεί τα χνάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Share This