fbpx

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνα διχαστικές ενέργειες της ΝΔ έκρουσε ο Αλ. Τσίπρας

Όλοι είδαμε, ακούσαμε τα λεχθέντα από την κα Μπακογιάννη. Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό από μια αλαζονική ΝΔ. Όμως αυτή η υπόθεση δεν περιορίζεται στη μουσουλμανική μειονότητα, αφορά όλους τους πολίτες. Όσοι τολμήσουν να ταχθούν κόντρα στην γαλάζια εξουσία, στοχοποιούνται σαφώς από αυτήν”. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου. “Ορθά και με αίσθηση ευθύνης ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνα διχαστικές ενέργειες της ΝΔ κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη”.

Προτεραιότητα οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πολυτέλεια για έναν εργαζόμενο, έναν πολίτη να ανατρέξει στη σελίδα 43 του Προγράμματός μας για να διαπιστώσει ότι θέτουμε ως προτεραιότητα την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη Θράκη. Μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν τα δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Είναι πολύ επικίνδυνη η εργαλειοποίηση αυτής της εθνικής υπόθεσης από τη ΝΔ. Δεν είναι δυνατόν κάποιες μέρες να λέμε πράγματα που κάνουν τη ΝΔ χορηγό του κ. Ερντογάν και μετά να θυμόμαστε ότι πράγματι έχουμε μόνο μία διαφορά.

Αν υπάρχει κάτι που όφειλε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αυτό είναι για παράδειγμα να κεφαλαιοποιήσει τις σπουδαίες 230 σελίδες του Πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του 2020. Για να μην αναφερθώ συγκριτικά στο τι έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τη σαρία, τη μουφτεία, τα σχολεία.

Εμείς θα είμαστε εγγυητές της Δημοκρατίας

Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται. Εμείς θα προσπαθήσουμε, ως αξιωματική αντιπολίτευση – βάση των αποτελεσμάτων -διότι εμείς παλεύουμε για ανατροπή των αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου, να είμαστε εγγυητές της Δημοκρατίας”, υπογράμμισε η ίδια, χαρακτηρίζοντας θετική τη δήλωση του κ. Σαρμά ότι η ελληνική Πολιτεία και κάθε Κυβέρνησή της, αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο.

Φέρνουμε σε επαφή τους πολίτες με τις προτεραιότητες του προγράμματός μας

Δεν αλλάζουμε ευκαιριακά το πρόγραμμά μας λόγω του ποσοστού. Προσπαθούμε να το φέρουμε σε αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες που δεν το έμαθαν λόγω του τείχους της μη ενημέρωσης που όρθωσαν πολλά ΜΜΕ όχι μόνο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά εδώ και 4 χρόνια. Έχουμε προτεραιότητες που σχετίζονται με το ΕΣΥ που η απερχόμενη έπληξε βαριά, αναιρώντας τον εμβληματικό νόμο του 1983. Προτεραιότητες για τα ζητήματα της δημόσιας παιδείας, εκείνα του εισοδήματος κι εκείνα των συνθηκών ασφάλειας για όλους.

Το πρόγραμμά μας που είναι αναλυτικό και δεν φτιάχθηκε από συμβούλους επικοινωνίας αλλά με διαβούλευση εδώ και δύο χρόνια με τις τοπικές κοινωνίες, τα επιμελητήρια, την πανεπιστημιακή κοινότητα, έχει αυτές τις προτεραιότητες που προσπαθούμε, με τις εκδηλώσεις μας αυτές τις μέρες, να προβάλλουμε. Να κερδίσουμε έτσι το χαμένο τηλεοπτικό χρόνο που αφιερώθηκε, ως επί το πλείστον, σε αστειότητες όπως όσα ισχυρίστηκε ο κ Σκέρτσος περί της κοστολόγησης του προγράμματός μας και διαψεύστηκε αργότερα από τον κ. Σκυλακάκη.

Share This