fbpx

Η απλή αναλογική δεν είναι κάτι το χαοτικό όπως το παρουσιάζουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης”

Ακόμη και με μία ψήφο, όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, για να τιμήσουμε και να μην νοθεύσουμε τη λαϊκή κυριαρχία”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο κανάλι Formedia και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη. “Η απλή αναλογική δεν είναι κάτι το χαοτικό όπως το παρουσιάζει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης”, εξήγησε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Αλέξη Τσίπρα, κατόρθωσαν να κάνουν πράξη αυτό το πάγιο αίτημα δεκαετιών, αυτό το σύστημα της ισότητας των ψήφων, μακριά από λογικές μπόνους και του πρώτου που τα παίρνει όλα”.

Θεωρώ πολύ σημαντικό τις μέρες που μένουν ως τις εκλογές, να μιλήσουμε για τις προγραμματικές θέσεις. Κάτι που αποφεύγει συστηματικά η κυβέρνηση. Που αποφεύγει να μιλήσει και για τα κρίσιμα όπως είναι το πόρισμα της έκθεσης για την τραγωδία των Τεμπών, στο οποίο δεν κλήθηκαν οι καθ ύλην αρμόδιοι, η κατάσταση της οικονομίας με την εμφάνιση των δίδυμων ελλειμμάτων που οδήγησαν στη χρεοκοπία, οι καταγγελίες για διορισμούς ημετέρων σε διευθυντικές θέσεις σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας, οι καταγγελίες, όπως τις επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, για την εξαγωγή του predator στο Σουδάν, η κατάθεση της Α. Σίφορντ, ενώπιον της Επιτροπής Pega της Ευρωβουλής, που κατήγγειλε την παρακολούθησή της από το predator και την πλατφόρμα των εμβολίων και πολλά ακόμη”.

Από το 1974 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι το πρώτο κόμμα που έχει προγραμματικές θέσεις από την εξωτερική πολιτική ως τη ψυχική υγεία, που είναι ψηφισμένες και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και δύο χρόνια. Εμείς, ξέρετε, δεν έχουμε αυτά τα προγράμματα των 3, 6 σημείων των συμβούλων επικοινωνίας”. Κάθε φορά που η κυβέρνηση χαλάρωνε τους υγειονομικούς περιορισμούς, εμείς φροντίζαμε να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας για την οικονομία, την εργασία.

Με ευθύνη της ΝΔ διολισθαίνουμε στο δρόμο των bots και των trolls

Σήμερα ο δημόσιος διάλογος, με ευθύνη της ΝΔ διολισθαίνει στο δρόμο των bots και των trolls, το δρόμο που οδηγεί στο νεοφασισμό”, υπογράμμισε η ίδια. Η Ρένα Δούρου είπε χαρακτηριστικά ότι “αν σήμερα στη Γαλλία, τη χώρα του Διαφωτισμού και της Επανάστασης, η νεοφασίστρια Λεπέν βρίσκεται προ των θυρών της εξουσίας και αν στην Ιταλία του Σπινέλι και του αντιφασιστικού αγώνα, η νεοφασίστρια Μελόνι βρίσκεται ήδη στην εξουσία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συζήτηση διολίσθησε στους δρόμους των bots και των trolls”. “Και αν εγώ, που τα δεξιά bots και trolls, ακόμη και μετά από την αθώωσή μου στην υπόθεση της Μάνδρας, με έχουν στοχοποιήσει, πολιτεύομαι διαφορετικά, τότε είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι επιδιώξουν την ιδεολογική καθαρότητα σε βάρος της προοδευτικής διακυβέρνησης, θα κριθούν άμεσα από τους πολίτες

Αυτές οι εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές. Ισχυρίζομαι ότι δεν θα κριθούμε μετά από 20 χρόνια. Θα τους κρίνουν άμεσα οι πολίτες που θα αποδώσουν τις ευθύνες Όποιοι και όποιες παίξουν με την απλή αναλογική, θεωρώντας ότι θα έχουν ένα είδος ιδεολογικής καθαρότητας και ότι θα μπορούν ενδεχομένως σε δεύτερες και σε τρίτες εκλογές να πατήσουν πάνω σε αυτό για να αποσπάσουν εκλογικό όφελος και να γίνουν έτσι η αιτία να χαθεί η ευκαιρία για προοδευτική κυβέρνηση και ανάταξη της οικονομίας, πιστέψτε με, θα τους αποδοθεί πολύ σύντομα από τους πολίτες, η ευθύνη αυτών των, τουλάχιστον επιπόλαιων, πράξεών τους. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη συγκυρία, σε περίοδο σοβαρών ανακατατάξεων στην ΕΕ, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να διαιωνίζεται και την οικονομία μας να αντιμετωπίζει, όπως είπα, τα δίδυμα ελλείμματα.

Εξοργιστικοί και απαράδεκτοι συμψηφισμοί από τη ΝΔ

Ως γυναίκα αλλά και ως εκπρόσωπος του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ισότητα των φύλων, με εξοργίζει η προσπάθεια εργαλειοποίησης του θάρρους της καταγγέλλουσας τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη. Με εξοργίζουν και οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί από την ΝΔ. Αυτά τα πράγματα δεν συμψηφίζονται.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντιμετώπισε το θέμα με την ακαριαία διαγραφή του ευρωβουλευτή από το κόμμα, ζητώντας παράλληλα τη διαγραφή του και από την αριστερή ευρωομάδα. Θυμίζω δε, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, εν μέσω μνημονίων, προχώρησε, το 2018, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, της Σύμβασης δηλαδή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος, θυμίζω ότι είμαστε από τα ελάχιστα κόμματα που έχουμε Επιτροπή Διακρίσεων στο κόμμα μας. Λίγα κόμματα στην Ευρώπη έχουν τέτοιο θεσμό.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ που ανέβασε εξώφυλλο ρυπαρού εντύπου, ζήτησε συγγνώμη, βέβαια θα μπορούσατε να μου απαντήσετε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Για εμένα πάντως είναι πολύ σημαντικό ότι αστραπιαία ζήτησε συγγνώμη και κατέβασε την ανάρτηση. Καμία σχέση με τη ΝΔ που βουλευτές της πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης στον Ν. Γεωργιάδη, καταδικασμένο παιδοβιαστή. Προσωπικά έχω στραφεί δικαστικά στο παρελθόν κατά του συγκεκριμένου ρυπαρού εντύπου και έχω κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα χρήματα αυτά μάλιστα τα έδωσα σε δομή κακοποιημένων γυναικών στο Περιστέρι. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Share This