fbpx

Τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιτείνει, όταν δεν τα δημιουργεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Γιάννη Καλαντώνη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, τον Αντιπρόεδρο, Γιώργο Μαρκόβα, τη Γενική Γραμματέα, Νατάσα Σκορδάκη και το μέλος του ΔΣ, Ανδρέα Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών, οι εισφορές σε Ταμεία και Εφορία και η ανάγκη επίσπευσης έστω του μέτρου των 120 δόσεων και φυσικά η δυσανάλογη αύξηση των επιτοκίων σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων. Ζητήματα πιεστικά για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τον πρώην Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Κ. Παπαχρυσοβέργη και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φ. Καρυστινάκη, ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής επί της θητείας της στην Διοίκηση την περίοδο 2014 – 2019. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα εμπορικά επιμελητήρια, τις δράσεις για την στήριξη, σε συνεργασία με τον αείμνηστο Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία επιχειρηματικών βραβείων, όπως τα Athens start up awards για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις δράσεις για την γαλάζια επιχειρηματικότητα και την έξυπνη εξειδίκευση. Συγκεκριμένα για την προώθηση της έξυπνης επιχειρηματικότητας και την καινοτομία συστάθηκε για τη στήριξή της, το Κέντρο Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής (www.innovationattica.gr) και το Περιφερειακό Συμβουλίου Έρευνας και Επιχειρηματικότητας. Δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την στήριξη των ΜΜΕ.

Η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απαξίωσε τις δράσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής

Κοινή διαπίστωση των δύο μερών ήταν η ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών και η ανάπτυξη διαλόγου της Αυτοδιοίκησης με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής, ειδικά σήμερα, που οι δράσεις που είχαν ξεκινήσει την περίοδο 14 – 19, απαξιώθηκαν από τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Όπως μάλιστα ενημέρωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου, ούτε ένα ευρώ δεν έφθασε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης, ως ενίσχυση από το Πρόγραμμα “Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω covid” της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας, ύψους 250 εκ ευρώ. Χρήματα που ούτως ή άλλως υπολείπονταν κατά πολύ των αιτημάτων που ανέρχονταν σε 1.2 δις.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν είναι ζόμπι και μπαταχτσήδες, όπως τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, δημιουργούν θέσεις δουλειάς, συμβάλλουν στην ανάπτυξη”, σχολίασε μετά από τη συνάντηση η Ρένα Δούρου. “Όμως οι ανάγκες τους αγνοούνται από μια κυβέρνηση που επενδύει μόνο στα μεγάλα συμφέροντα που τη στηρίζουν. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ανάταξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις που έχουμε καταθέσει”.

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορούν συγκεκριμένα τη θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη ρύθμιση χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, την ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019, τη δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, νέο πτωχευτικό κώδικα, την ενεργειακή αναβάθμιση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, την ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δημιουργία δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

Share This