fbpx

Ζούμε την περίοδο της απουσίας δημοκρατίας. Την περίοδο της ανύπαρκτης δημοκρατίας. Την περίοδο του κ. Μητσοτάκη”. Παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας Στο Κόκκινο, στο “Μεσημεριανό Μαγκαζίνο” και τον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο. “Ζούμε περίοδο παρατεταμένου ζόφου, δημοκρατικής εκτροπής. Δεν μιλάμε πια για καχεκτική δημοκρατία που θα έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Νικολακόπουλος”, προσέθεσε.

Αν υπάρχουν δημοσκοπήσεις από το Μαξίμου που λένε ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα επηρεάσει τη ψήφο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, εγώ λέω ότι σεβόμενος το σύνταγμα, την Ιστορία, το κράτος δικαίου, ορθά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αυτό το θέμα ορθά δίνει αγώνες τόσο εντός Βουλής όσο και στην Ευρωβουλή”.

Χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος”

Όσο κι αν επιχειρούν με ψέματα, ύβρεις, χυδαιότητα, τεχνητή ένταση, να μας πείσουν ότι είναι ήσσονος σημασίας η απουσία δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται με το διπλό σκάνδαλο, των υποκλοπών και της συγκάλυψής τους, η αλήθεια παραμένει: χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη. Χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος”.

Μια σκοτεινή Πολιτεία με επίκεντρο έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό που παρακολουθεί από τον αρχηγό του στρατού ως τους υπουργούς του, βουλευτές της Αντιπολίτευσης, τον επικεφαλής του 3ου κόμματος της βουλής, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, και άλλους, δεν μπορεί να είναι πόλος έλξης σοβαρών επενδύσεων που θα φέρουν δουλειές”.

Για αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να αναζητούμε απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών και απόδοση δικαιοσύνης όχι από ρεβανσισμό αλλά γιατί η ευημερία, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας είναι συνδεδεμένες με το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας”.

Πατούλης όπως Μητσοτάκης για το “κυβερνητικό πάρκο” στην ΠΥΡΚΑΛ

Η Ρένα Δούρου στηλίτευσε την εμμονή της Διοίκησης Πατούλη να περάσει άρον άρον προπαραμονή πρωτοχρονιάς χωρίς ουσιαστική συζήτηση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το “κυβερνητικό πάρκο” που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΠΥΡΚΑΛ.

Εξήγησε ότι αυτή η Στρατηγική Μελέτη δεν περιέχει την πιο σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, από όσες έχουν προταθεί. Πρόκειται για το πάγιο αίτημα δεκαετιών που στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι της περιοχής. Την εναλλακτική λύση για τη δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. “Δεν πρόκειται για κάποια εμμονή της Δούρου ή της Δύναμης Ζωής. Είναι η λύση που έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 1990 με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του τότε Δήμου Υμηττού. Γιαυτό και δεν είναι τυχαίο ότι οι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δήμοι έχουν τοποθετηθεί αρνητικά σχετικά με την προτεινόμενη ΣΜΠΕ”, είπε χαρακτηριστικά. “Η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν αλλεργία στη διαφάνεια, στο διάλογο, στη Δημοκρατία επιχειρούν να προωθήσουν το κυβερνητικό πάρκο στη ΠΥΡΚΑΛ αντί να σεβαστούν τις τοπικές κοινωνίες και τις διοικούσες παρατάξεις των δήμων της περιοχής που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Θύμισε τέλος ότι η Δύναμη Ζωής με Επερώτηση που κατέθεσε, έχει θέσει σειρά κρίσιμων ερωτημάτων στη Διοίκηση. Όπως αν έχει ζητήσει προθεσμία από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να περιμένει την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής χωρίς να εκδώσει απόφαση πριν τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου. Αν θα παρέμβει πολιτικά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητώντας την ανασύνταξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, συνεξετάζοντας την εναλλακτική λύση για πάρκο υψηλού πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Και τέλος, αν θα εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και στον Προϋπολογισμό έτους 2023 τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για διαμόρφωση της ΠΥΡΚΑΛ σε πάρκο υψηλού πρασίνου και πολιτισμού.

Share This