fbpx

Η ιστορία με τον κ. Φλώρο, χωρίς να θέλω να απομειώσω τις περιπτώσεις παρακολούθησης άλλων υπουργών, δημοσιογράφων, πολιτικών, συνιστά υπονόμευση του στρατεύματος σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή”. Αυτό παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Γ. Μελιγγώνη και Γ. Τραπεζιώτη, στην εκπομπή “Βάλε καφέ να στα πω!”, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα: Γιατί η κυβέρνηση δια μέσω της ΕΥΠ τον παρακολουθούσε; Γιατί η κυβέρνηση ήθελε τον Α/ΓΕΕΘΑ εκβιαζόμενο; Γιατί ο ίδιος δεν θέλει να μάθει;”

Με την ανατολική Μεσόγειο να κοχλάζει, με την αναθεωρητική γείτονα να είναι εξαιρετικά επιθετική, με την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα στο Κογκρέσο για πώληση F 16 στην Τουρκία, το θέμα παρακολούθησης του Α/ΓΕΕΘΑ υπερβαίνει ένα διαμέρισμα στου Παπάγου”.

Με αδύναμους θεσμούς δεν υπάρχουν καλά οικονομικά αποτελέσματα

Σε χώρες με αδύναμους θεσμούς, η διολίσθηση αυτή όπως τη διαπιστώνουμε και με τις υποκλοπές, σε φαινόμενα διαφθοράς, σε μηχανισμούς συναλλαγής ανάμεσα στην πολιτική και την οικονομική εξουσία, είναι κάτι που, επαναλαμβάνω, αφορά το βιοτικό μας επίπεδο.

Δεν πρέπει κανείς να τρέφει αυταπάτες. Όταν έχουμε ένα τέτοιο συγκεντρωτικό μοντέλο, το Μαξίμου ΑΕ, όπως έλεγε η αείμνηστη Φ. Γεννηματά, που παρακολουθεί τους πάντες, δεν μπορεί να υπάρχουν καλά οικονομικά αποτελέσματα”, εξήγησε η ίδια. “Και αν ακόμα κάποιος μπορούσε να με διαβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με το να επιμένει στο ζήτημα των υποκλοπών, με το να ζητάει απαντήσεις, δεν θα πάρει ούτε μια ψήφο, θα επέμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πράττει σωστά. Από τη θέση ευθύνης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιτρέψει ο τόπος να κατρακυλά στους δείκτες διαφθοράς, με ανίσχυρους θεσμούς, όπως βλέπουμε ότι επιδιώκεται να γίνει με την ΑΔΑΕ”.

Με μια υβριδική κηδεία η κυβέρνηση επέλεξε να προσβάλλει τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κηδεία του Κ. Γλύξμπουργκ, η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για μία κηδεία “που δεν ήταν ακριβώς επίσημη αλλά ήταν δημόσια”. “Αυτό που είδαμε τη Δευτέρα ήταν μια, τολμώ να πω, υβριδική κηδεία. Δεν ήταν η κηδεία ενός ιδιώτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε για ψηφοθηρικούς λόγους να προσβάλλει τη μνήμη αλλά και τη νοημοσύνη μας. Τι είδαμε; Πανελλαδική μετάδοση ζωντανά όλης της τελετής στη Μητρόπολη και το Τατόι. Αιφνιδιαστική αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης ενώ διϋπουργική σύσκεψη που δεν ασχολείται με την έλλειψη φαρμάκων αλλά ασχολήθηκε με την κηδεία ενός ιδιώτη. Είδαμε λαϊκό προσκύνημα που ήταν άλλη μία υπαναχώρηση της κυβέρνησης προς τη φιλοβασιλική πτέρυγα. Η κυβέρνηση παραδόθηκε αμαχητί στη φιλοβασιλική πτέρυγα του κόμματος”. Η ίδια κατηγόρησε εν γένει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ότι ποντάρουν στον ιστορικό αναθεωρητισμό. “Δε γίνεται γαλάζιοι βουλευτές που αποκαλούν εθνάρχη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και απαιτούν το ίδιο κι από εμάς, να πηγαίνουν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη”. Η Ρένα Δούρου έθεσε το κρίσιμο ζήτημα του ελλείμματος της διδασκαλίας στα σχολεία της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Το καλάθι του… χαβιαριού

Α λά καρτ κεντρώος, α λα καρτ πατριώτης ο κ. Μητσοτάκης. Και α λα καρτ και σε ό,τι αφορά την ευημερία των πολιτών. Γιατί το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού, που για την κριτική που του κάνουμε, μας χαρακτήρισε ‘αριστερά του χαβιαριού’, αυτό πράγματι έχει γίνει καλάθι του χαβιαριού γιατί όπως έχει διαπιστώσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και όπως διαπιστώνουμε εμείς που πηγαίνουμε, σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς, στο σούπερ μάρκετ, τα προϊόντα εξακολουθούν να είναι πανάκριβα”, σχολίασε την ακρίβεια με την υπογραφή Μητσοτάκη, η Ρένα Δούρου.

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Τομή Δημοκρατίας και Ανάπτυξης”: Δευτέρα, 23/1

Στην Περιφέρεια Αττικής “περιφερειακή μας παράταξη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί εκδηλώσεις, όπως αυτή για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που ξεφεύγουν από την λογική της στείρας αντιπολίτευσης, μια αντιπολίτευσης που συνήθως καταψηφίζει τα της διοικούσας και περιμένει τις επόμενες εκλογές”, είπε η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στην εκδήλωση που διοργανώνει η Δύναμη Ζωής, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, με θέμα “Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Τομή Δημοκρατίας και Ανάπτυξης”, στις 18.00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Μια εκδήλωση για την ανάδειξη της δημοκρατικής και αναπτυξιακής δυναμικής των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. “Για αυτό άλλωστε “η νεοδεξιά απεχθάνεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την απαξιώνει όταν δεν μπορεί να την ελέγξει”. Δεν είναι τυχαίο ότι η νυν Διοίκηση Πατούλη, όπως φάνηκε με τον πρόσφατο προϋπολογισμό που ψήφισε, έχει χρεοκοπήσει την Περιφέρεια, διαλύοντας για παράδειγμα συμβάσεις κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων. “Το 2023 είναι αυτοδιοικητικό έτος και για αυτό εμείς έχουμε ένα πάνελ εκλεκτών ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας που δεν πρόσκεινται κατά ανάγκη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.”, υπογράμμισε η ίδια.

Share This