fbpx

Για άλλη μια φορά στην ιστορία μας, η Αριστερά, εμείς, καλούμαστε να ξελασπώσουμε τον τόπο. Καλούμαστε να πράξουμε το δημοκρατικό μας καθήκον, όχι για μια παράταξη αλλά για τον τόπο. Να τον απαλλάξουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια δημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσιάζοντας τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο ”Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο” στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης την Παρασκευή. “Ελάχιστες ώρες μετά τις μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την πατρίδα μας προς τιμήν της εξέγερσης των νέων του 1973, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε το αυτονόητο: το μήνυμα για δικαιοσύνη παντού, στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία”.

“Δεν συμβιβαζόμαστε με μια εικονική δημοκρατία, με την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, δεν συμβιβαζόμαστε με λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες ελευθερίες, λιγότερη αξιοπρέπεια. Δεν συμβιβαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη του τόπου”. Της ομιλίας είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον Συντονιστή της Ο.Μ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Π. Δαδούδη και του Συντονιστή της Ν.Ε., Θεσσαλονίκης Κ. Αμπατζά.

Επίσκεψη στην ΕΥΑΘ: Όχι στα σχέδια Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου είχε επισκεφθεί το διυλιστήριο της ΕΥΑΘ στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, επισημαίνοντας την ανάγκη μετώπου κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. “Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα”, παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας ότι “οφείλουμε όλοι μαζί να υψώσουμε κοινό τείχος προστασίας της ΕΥΑΘ τους λίγους μήνες παραμονής στην εξουσία μιας κυβέρνησης που έχει αποδείξει, που αποδεικνύει καθημερινά με λόγια και με έργα ότι απεχθάνεται τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα”.

“Ο ρόλος του Δημοσίου είναι αναντικατάστατος στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ αλλά και ΔΕΗ”. “Δεν είναι μια σημαία αντιπολιτευτικής ευκαιρίας. Αποτελεί στρατηγική επιλογή που θα κάνει πράξη μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στο ζόφο Μητσοτάκη”, σημείωσε, μετά από την ξενάγησή της εγκαταστάσεις, την ενημέρωσή της από την Διοίκηση της εταιρίας και τη συνομιλία της με τους εργαζόμενους.

Το πρωί η ίδια είχε επισκεφθεί το ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας που δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα το 2017. Ενημερώθηκε από το προσωπικό και τους εργαζόμενους για την πορεία και το έργο του συγκεκριμένου σταθμού προηγμένης υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. “Η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων οφείλει να γίνεται με όρους στήριξης της ανακύκλωσης, σεβασμού του περιβάλλοντος, των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Μιλάμε δηλαδή για τα αυτονόητα που σε άλλες χώρες, εντός κι εκτός Ευρώπης είναι πλέον εδώ και καιρό δεδομένα. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίσαμε να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών. Μια πορεία, ένα νήμα που δυστυχώς κόπηκε βίαια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αντιμετωπίζει την ΤΑ ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Ένα σοβαρό πισωγύρισμα”, παρατήρησε η ίδια.

Η Ρένα Δούρου πραγματοποίησε τις επισκέψεις στην ΕΥΑΘ και τον ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης, Κ. Αμπατζά, τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης: Έ. Παπαλεξίου, Γ. Κωτίδη, Σ. Λαδά, Ν. Ελ. Αγγελάκη, Ν. Παναγιώτου, Β. Πιτσαλίδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο της Παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”, Δ. Θωμά και τον Γ. Κρεστενίτη, πρώην Πρόεδρο της ΕΥΑΘ.

Share This