fbpx

Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες για να είχαμε αποφύγει τη σημερινή εφιαλτική συνθήκη που ζούμε. Έχουμε ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, υγειονομικό αδιέξοδο, υποχώρηση του κράτους δικαίου, εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως είναι το ρεύμα, το νερό, το περιβάλλον”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι 1, 90.4 στην εκπομπή “Πειραιάς 24” και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. Η ίδια επισήμανε ότι όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξουσία, τόσο χειροτερεύουν, εξαιτίας των πολιτικών της, οι δημοσιονομικοί δείκτες και “αυτό δεν το λέει η Κουμουνδούρου αλλά διεθνείς οργανισμοί”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη χώρα από σύμμαχο, δορυφόρο των ΗΠΑ

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με την κυβερνητική άποψη, κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι, αφού επηρεάζει τα διεθνή δρώμενα, κλιμακώνει τις αναθεωρητικές της απόψεις στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν θέτει τους όρους του, διεκδικεί, κερδίζει, δημιουργεί καταστάσεις υπέρ της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας”, υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας ότι το “το πιο ανησυχητικό είναι η ικανοποίηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αλλάξει την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας, που από σύμμαχος έχει γίνει δορυφόρος, πρόθυμη και δεδομένη απέναντι στις ΗΠΑ. Τις συνέπειες αυτών των επιλογών ζούμε σήμερα”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επαναστατική γυμναστική με τη συμφωνία των Πρεσπών, με σέλφι με σημαίες και θρησκευτικές εικόνες, διχάζοντας τους πολίτες ενώ όταν ανέλαβε την εξουσία δήλωσε ότι η συμφωνία θα υλοποιηθεί. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα, με υπουργό Εξωτερικών τον Ν. Κοτζιά, που έκαναν σπουδαία δουλειά με σοβαρές συμμαχίες και διεθνή φόρα, αναδεικνύοντας τη χώρα. Και όταν ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στην κυβέρνηση και βρέθηκε μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, εμείς δεν βγήκαμε στους δρόμους να κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι αποστρατικοποιεί τα νησιά και ότι τα ξεπουλάει”.

Η ίδια παρατήρησε επίσης ότι “σχεδόν σε καθημερινή βάση καλούνται στα ΜΜΕ βουλευτές της ΝΔ που τυχαίνει να είναι και καθηγητές διεθνούς δικαίου, για να τοποθετηθούν στα ελληνοτουρκικά, στα της Τουρκίας, του Ερντογάν. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που υποστηρίζουν το κυβερνητικό αφήγημα περί απομόνωσης της Τουρκία. Και παρότι αυτό διαψεύδεται καθημερινά, συνεχίζεται το ίδιο γαϊτανάκι σε βάρος της αξιοπιστίας της πολιτικής. Σε βάρος της λογικής μας. Η ευθύνη δεν είναι μόνο των γαλάζιων βουλευτών – καθηγητών αλλά και των δημοσιογράφων…”

Ψέματα και επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση και στην ενεργειακή κρίση

Τόσους μήνες η κυβέρνηση πορεύεται με τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και της ΔΕΗ αντί για δίχτυ ασφαλείας των ευάλωτων πολιτών, αυξάνει τα μπόνους των στελεχών της. Και μας λέει ότι όλα είναι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Όμως ποια κρίση υπήρχε τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν η ΔΕΗ αύξανε 20% τα τιμολόγιά της; Συνέχεια ψέματα και επικοινωνιακή διαχείριση. Για την ακρίβεια της βενζίνης και του ρεύματος εδώ και έναν χρόνο ευθυνόταν δήθεν ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει φέτος τον Φεβρουάριο!”

Η κυβέρνηση με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, κοροϊδεύει τους πολίτες και έχει το θράσος να τους προκαλεί. Όπως έκανε και με τη δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών. Διότι η τροπολογία αναστέλλει τη ρήτρα, ενσωματώνοντάς την στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα. Άρα η ρήτρα θα υπάρχει, αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν!”

Μηδέν στην κυβέρνηση και στα γυναικεία δικαιώματα

Και στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται υπερσυντηρητικοί, ακροδεξιοί κύκλοι με ίδια επιχειρηματολογία όπως εκείνων των ΗΠΑ κατά των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των γυναικών. “Πέρσι τέτοια εποχή περίπου είχαμε την παραλίγο διεξαγωγή του μισογυνικού συνεδρίου για τη Γονιμότητα και την Αναπαραγωγική Αυτονομία, προσέξτε την επιλογή των λέξεων, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ένα σκοταδιστικό συνέδριο που δυστυχώς τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, που μετά τον σάλο, την πήρε πίσω. Στο παρολίγον συνέδριο μετείχε το μισό υπουργικό συμβούλιο, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και το αντικείμενό του ήταν η δήθεν “αποτυχημένη γυναίκα” που δεν έκανε παιδί “στην ώρα της”. Μιλάμε ακριβώς για την θεματολογία των κύκλων στις ΗΠΑ κατά των αμβλώσεων. Το περιτύλιγμα αλλάζει, η ουσία παραμένει η ίδια”.

Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν παίρνει μηδέν μόνο στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αλλά και σε εκείνα των γυναικείων δικαιωμάτων”.

Share This