fbpx

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Η κυβέρνηση συνέχισε και το 2021 την πολιτική Ιανού: Πράσινη στο εξωτερικό, στα διεθνή φορά από τον ΟΗΕ ως την ΕΕ. Και κατάμαυρη στο εσωτερικό, όπου ανοίγει κερκόπορτες, για να ισοπεδώσει την προστασία του περιβάλλοντος, να ακυρώσει κάθε φιλοπεριβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετήσει συμφέροντα ημετέρων. Δείχνοντας πως ακριβώς εννοεί την πράσινη μετάβαση : ως ταξικό εργαλείο πολλαπλασιασμού και εμβάθυνσης των ανισοτήτων και επιβάρυνσης των πιο ευάλωτων. Παραβιάζοντας συστηματικά το κράτος δικαίου.

Ενδεικτικά η τελευταία απόφασή της στις 23 Δεκεμβρίου, συμπυκνώνει την αντιδημοκρατική και αντιπεριβαλλοντική της λογική. Αποφάσισε έτσι την κατάργηση επτά Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000, από το Δέλτα του Έβρου και τη Σαμοθράκη ως την Πάρνηθα και τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, προς όφελος της συγκεντρωτικής, αθηνοκεντρικής προσέγγισης που περιφρονεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους των φορέων. Παραβιάζοντας (ξανά) την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανοίγοντας το δρόμο για νέα πρόστιμα σε βάρος της χώρας μας. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι είναι μια κυβέρνηση – απειλή για το περιβάλλον”.

Share This