fbpx

Τις τεράστιες ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη που σε περίοδο πολλαπλής κρίσης από την υγεία ως την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, επιλέγει να διχάσει επικίνδυνα την κοινωνία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σήμερα η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Flash Θεσσαλονίκης 99.4 στην εκπομπή “Άναψε φλας” και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη. Η ίδια εξήγησε ότι με τις παλινωδίες της, είτε πρόκειται για τη χρήση των μασκών είτε για τη διάδοση του ιού στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει το δρόμο στον ανορθολογισμό και την υπονόμευση των εμβολιασμών.

Η Ρένα Δούρου κάλεσε τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μάσκες και να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. “Γιατί διαφορετικά, εμείς οι εμβολιασμένοι αντί για τείχος ανοσίας, θα μετατραπούμε σε κερκόπορτα της περαιτέρω διασποράς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος, ο μεγαλύτερος, ο πιο αποτελεσματικός σπόνσορας του αντιεμβολιστικού κινήματος στη χώρα μας και δεν υπερβάλλω. Οι πολίτες που κατεβαίνουν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια και ο κ. Μητσοτάκης, είναι παλιοί γνωστοί. Γνωρίζονται από τα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τότε όταν ο νυν πρωθυπουργός δεν δίσταζε να πει ψέματα στη βουλή για τις συντάξεις για να πλήξει την τότε κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτοί οι παλιοί γνωστοί του κ. Μητσοτάκη επέστρεψαν”, εξήγησε.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την πρώτη στιγμή θέση ευθύνης, θεωρώντας την ανάγκη εμβολιασμού θέμα κοινωνική ευθύνης και αλληλεγγύης.

Δεν παίξαμε, δεν τζογάραμε ποτέ με το θέμα αυτό και δεν μιμηθήκαμε τον κ. Μητσοτάκη που όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, υπερπλειοδοτούσε στον εθνολαϊκισμό”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και υβρίζει, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου, τον Αλέξη Τσίπρα, ότι είναι κατά συρροή ψεύτης που δυσφημίζει τη χώρα”.

Η ίδια θύμισε τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη γερμανική Μπιλντ στις 27 Μαίου φέτος, περί Ιουλίου και Αυγούστου που “θα θυμίζουν φυσιολογικό καλοκαίρι” καθώς και τη δήλωση στις αρχές Ιουλίου του υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη περί “θωράκισης της Ελλάδας απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα” , η οποία θωράκιση θα ήταν “η καλύτερη διαφήμισή της”. Αντιθέτως βλέπουμε τεράστιες ελλείψεις, για παράδειγμα σε ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά: “τρία περιστατικά μαρτυρούν επιτελικό αλαλούμ και όχι επιτελικό κράτους, παραπέμποντας όχι σε σοβαρή διακυβέρνηση αλλά σε “ό,τι νάναι” με τις ζωές των πολιτών”.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε επίσης στη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο που έρχεται να προστεθεί σε όλες εκείνες των τελευταίων μηνών. “Οι γυναικοκτονίες δεν είναι κάποιο θεωρητικό κατασκεύασμα αλλά μια θλιβερή αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας. Μας φέρνει μπροστά στις ευθύνες μας. Είτε μεγαλώνουμε κορίτσια είτε αγόρια. Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε παιδιά. Γιατί η καταπολέμηση της πατριαρχίας, των αναχρονιστικών προτύπων, της ενδοοικογενειακής βίας, μας αφορά όλες και όλους”.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

  • Αντί να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης τι έγινε από τις 27 Μαίου ως σήμερα, αντί να μας πει ο κ. Θεοχάρης τι έγινε από τις 4 Ιουλίου ως σήμερα, κουνάνε το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λες και ήταν ο Τσίπρας που έκανε ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, γλέντι στην Ικαρία ή τον Δεκέμβριο δήλωνε ότι κάθε μήνα θα έχουμε δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς”.

  • Κατά την επίσκεψή μου στις Σέρρες στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, βρήκα ευήκοα ώτα στις συναντήσεις μου με εκπροσώπους και των δύο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και αναρωτιόνται γιατί αν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των κρίσεων και αφού υπάρχει το μαξιλάρι των 37 δις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να παραμένει υποστελεχωμένη χωρίς να υπάρχει καν η δικαιολογία των μνημονίων και των δημοσιονομικών περιορισμών.

  • Εκτός αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως τον μακρύ ιμάντα της κεντρικής εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση των τοπικών αρχών στη Μύκονο για τον ξαφνικό λοκντάουν.

  • Και τώρα ο δήμαρχος της Μυκόνου και οι εκπρόσωποι της τοπικής οικονομίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ξαφνικό λοκντάουν και να εξηγήσουν το πώς ένα νησί που ήταν covid free, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις πολλές κρατήσεις που ακυρώνονται. Ή το πως είναι δυνατόν τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται σε νησιά που δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή με τεστ 48-72 ωρών τουρίστες ; Πως είναι δυνατόν να μην έχει σκεφθεί κανείς εκ των προτέρων ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ανεμβολίαστοι άνθρωποι που θα ταξίδευαν στα νησιά το καλοκαίρι χωρίς καν ένα τεστ ;

Share This