fbpx

Συνέντευξη της Ρένας Δούρου Στο Κόκκινο

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σταυρώνει απλά τα χέρια. Μας σταυρώνει όλους στην κρίση της υγείας, την οικονομική, την κοινωνική, της δημοκρατίας. Και πορεύεται με απίστευτα ψέματα, όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Μαρίνα Μάνη και Χρυσόστομο Λουκά.

(εδώ το ηχητικό της συνέντευξης).

Δυστυχώς, όπως έχω ξαναπει για να αντιμετωπίσω τα ψεύδη της ΝΔ που με παρουσίασε ως ψεκασμένη και αρνήτρια του ιού, για τη ΝΔ η υγειονομική κρίση, οι θάνατοι, οι ασθενείς στις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ, είναι ένα καλό άλλοθι για να προχωρήσει πολιτικές τις οποίες είχε προεκλογικά ήδη αναγγείλλει, λέγοντας ότι θα τα δώσει όλα στους ιδιώτες” είπε η Ρένα Δούρου.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην ΕΡΤ, η ίδια παρατήρησε ότι “για τη σημερινή ασφυξία στην ΕΡΤ δεν πέφτουμε από τα σύννεφα από τη στιγμή που ο κοσμοπολίτης δήθεν σε σχέση με τον προκάτοχό του, σημερινός πρωθυπουργός, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να θέσει υπό το πρωθυπουργικό γραφείο την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων”.

Ο κ. Μητσοτάκης τις μισές μέρες της εβδομάδας είναι κομματάρχης της ΕΡΕ και τις υπόλοιπες, τα φιλικά του ΜΜΕ, φιλοτεχνούν το προφίλ του φιλελεύθερου, τεχνοκράτη Ευρωπαίου πολιτικού”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρένα Δούρου εξήγησε ότι είναι πολύ περήφανη “για τον τρόπο που πορευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή, επισημαίνοντας από την αρχή ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κρίση που δεν δοκιμάζει μόνο τη χώρα αλλά όλες τις χώρες του κόσμου. Και βεβαίως δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαϊδέψουμε μια ΕΕ που είναι ανέτοιμη είτε μπροστά στην οικονομική, δημσιονομική κρίση είτε τώρα, στην υγειονομική. Αλλά μεταξύ αυτής της διαπίστωσης και του κ. Μητσοτάκη που έφθασε να λοιδορεί την πρόταση για την πατέντα που έφερε στον δημόσιο διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχει τεράστια απόσταση. Η κυβέρνηση δεν πίεσε για τα εμβόλια τον Νοέμβριο, δεν ακολούθησε άλλες χώρες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για την αντιμετώπιση της κρίσης σε επίπεδο εθνικών συνόρων”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση με έναν τρόπο που πόρρω απέχει από εκείνον του κ. Μητσοτάκης ως Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση”.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πολιτεύεται με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς κραυγές. Έχουμε όμως φθάσει στο μη περαιτέρω. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ρεπορτάζ τρόμου στις εντατικές, στις ΜΕΘ με συνεχόμενα λοκντάουν. Όμως το λοκντάουν μόνο δεν αρκεί, όταν δεν αντιμετωπίζονται τα βασικά προβλήματα, της επιτήρησης, της ιχνηλάτησης, των τεστ… Και αυτά δεν τα λέει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθός, ο κ. Πολάκης αλλα ο Μάικ Ράιαν, Εκτελεστικός Διευθυντής Υγειονομικών κρίσεων του ΠΟΥ, που τονίζει ότι χρειαζόμαστε επιδημιολογική ετοιμότητα γιατί δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από τα λοκντάουν”, υπογράμμισε η ίδια.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρ. Δούρου Στο Κόκκινο:

  • Θυμήθηκα τον Σεπτέμβριο που η κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ και άρα δεν χρειάζεται να σπαταλήσει χρήματα για ΜΕΘ όπως θα έκανε ο κακός ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στη διακυβέρνηση.
  • Στο θέμα των εμβολίων η κυβέρνηση παρουσίασε μια μαγική εικόνα σε βάρος των πολιτών, όταν στις 18 Νοεμβρίου πέρσι, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε, με διαφάνειες και γραφήματα, ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα για να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα. Έκτοτε τέλος τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μόλις το Σάββατο ο πρωθυπουργός επιθεώρησε ένα από τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα, δηλώνοντας υπερήφανος που ήδη έχουν εμβολιαστεί 500.000 πολίτες αντί των 2 εκατομμυρίων τον μήνα που είχε υποσχεθεί!
  • Πορευόμαστε με ήθος, με προτάσεις και δώσαμε χρόνο στην κυβέρνηση, ιδίως τους πρώτους μήνες, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό που είναι πρωτοφανές παρότι που ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ μας προειδοποιούν ότι λόγω της αμέλειας όλων μας απέναντι στο περιβάλλον, τέτοιες ζωονόσοι θα ακολουθήσουν και άλλες. Αλλά από αυτό μέχρι του σημείου να λέμε ότι δεν γινόταν αντιπολίτευση, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
  • Ο Αλ. Τσίπρας, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκονται απέναντι στην καταστρατήγηση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και κανονικά αυτό θα έπρεπε να ενοχλεί όλους τους πολίτες ακόμη και εκείνους που το 2019 ψήφισαν τον νέο πολιτικό, από το… Κολάμπια, που θα οικοδομούσε το νέο επιτελικό κράτος, θα δημιουργούσε ένα αποτελεσματικό δημόσιο και αντ’ αυτών ξηλώνει τα πάντα στην παιδεία, απειλεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, καταστρέφει το ΕΣΥ.

Τέλος σχολιάζοντας το εμπάργκο που είχε κάνει στην ΕΡΤ η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, με αφορμή σχόλιο του Σ. Καψώχα στην εκπομπή της Κ. Ακριβοπούλου, η Ρ. Δούρου παρατήρησε: “Στην ΕΡΤ ο Σ. Καψώχας δεν είπε κάτι γενικά ούτε χυδαιολόγησε. Ανέτρεξε στο παρελθόν, στον περασμένο αιώνα, και είπε ότι όλα αυτά τα διαπιστώνει ως τακτικές, ως δημόσια εκφορά λόγου στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ήταν τραγικά διορατικός με όσα συμβαίνουν σήμερα με τους κκ Βορίδη, Μπογδάνο και πολλά ακόμη στελέχη της ΝΔ”.

Share This