fbpx

Δήλωση Ρ. Δούρου κατά την προσέλευσή της στον ανακριτή :

Η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, τον Ιούλιο του 2018, θα μείνει χαραγμένη για πάντα βαθιά στην ψυχή μου. Έχω και έχουμε όλοι χρέος να μην ξεχάσουμε ποτέ το φονικό έργο της πύρινης λαίλαπας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Με συνέπεια υποστηρίζω ότι οι πολιτικοί και όλοι όσοι ασκούν διοίκηση δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Κανένας δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες ορισμένων να μας εμφανίσουν όλους ίδιους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η δική μου αταλάντευτη επιλογή είναι ο απόλυτος σεβασμός των θεσμών και της Δικαιοσύνης, χωρίς προσβολές, απειλές, πιέσεις προς δικαστικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς, όπως πρόσφατα έπραξαν μεγαλόσχημοι πολιτικοί. Με μοναδικό στόχο να συμβάλλω, από τη θέση που μου αναλογεί, στην αποκάλυψη της αλήθειας. Μόνο θεσμικά καταλογίζονται σωστά οι ευθύνες, σε κάθε επίπεδο.

Πριν από δύο χρόνια συνέβη μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Μια εθνική τραγωδία, στα θύματα της οποίας συγκεκριμένοι πολιτικοί τυμβωρύχησαν, επιχειρώντας να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν δίστασαν, με ιδιαίτερο κυνισμό, να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη, εκδίδοντας καταδικαστική σε βάρος μου ετυμηγορία, ενόψει των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Αναίσχυντα διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στο πένθος των συγγενών, και συναισθανόμενη απόλυτα την τραγικότητα των γεγονότων, επέλεξα τότε να σιωπήσω.

Σήμερα, ήρθε πλέον η ώρα για την απόδοση των ευθυνών από τη Δικαιοσύνη.

Για να μην μείνει καμία σκιά.

Για να εντοπιστούν οι διαχρονικές παθογένειες.

Για να αντιμετωπιστεί η απειλή ακραίων φαινομένων.

Και, το κυριότερο, για τη δικαίωση των θυμάτων.

Εξάλλου, οι ψυχές των θυμάτων και οι συνειδήσεις των συγγενών δεν θα ησυχάσουν αν έστω και ένας ένοχος ξεφύγει ή αν έστω και ένας αθώος καταδικαστεί.

Share This