fbpx

Καμία μόνη της μπροστά στη βία. Καμία μόνη της μπροστά στον σεξισμό. Καμία μόνη της μπροστά σε κάθε είδους διακρίσεις: στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο. Η δύναμή μας είναι η συνειδητοποίηση του αγώνα μας. Γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο. Ειδικά σήμερα που με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιστρέφει η κοινωνική οπισθοδρόμηση. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κόντρα στην επιστροφή των πλέον αναχρονιστικών, πατριαρχικών στερεοτύπων. Για αυτό και μια βασική στρατηγική επιλογή της Δύναμης Ζωής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν η ίδρυση και η ενίσχυση των δομών στήριξης των γυναικών σε όλη την Αττική και στους 66 δήμους της.

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου κοινωνικής πολιτικής:

  • ενισχύσαμε τη λειτουργία 10 κέντρων για τις κακοποιημένες γυναίκες,

  • καταρτίσαμε το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων σε ολόκληρη την Αττική, για την απασχόληση, την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων,

  • μετείχαμε σε δίκτυα, διεθνή φόρα, εκδηλώσεις με άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς κοινωνικούς φορείς για την προώθηση της έμφυλης ισότητας.

Και στην ίδια ρότα συνεχίζουμε και σήμερα. Γιατί τα δικαιώματα μας, τα δικαιώματα των γυναικών, δεν είναι πολυτέλεια, είναι η προϋπόθεση χειραφέτησής μας”.

Share This