fbpx

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεχάσει πλέον την προεκλογική συμφωνία αλήθειας. Έχουμε πλέον την ομολογία εξαπάτησης”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ρένα Δούρου, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο, και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.

Πλέον μιλάμε για μια επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση που επιστρέφει στις ίδιες πολιτικές, στις ίδιες αδιέξοδες σπατάλες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Τις πολιτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τις πληρώσαμε όλοι ακριβά. Δεν έχουν βάλει μυαλό. Είναι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι, ανερμάτιστοι. Και έχουν το θράσος να κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τον τόπο από την επιτροπεία”, συνέχισε η ίδια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι “η υπόθεση της κλιματικής κρίσης είναι πάρα πολύ σημαντική για να την αφήσουμε στα χέρια του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του που το μόνο που κάνουν άριστα, είναι το βόλεμα των γαλάζιων στελεχών”.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

  • Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια άκρως ταξικά τοξική κυβέρνηση που μέσα σε έξι μήνες αφαιρεί δικαιώματα, καταργεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οδηγεί σε μειώσεις μισθών.
  • Ανάπτυξη δεν έρχεται με αύξηση της ανεργίας, απορρύθμιση των σχέσεων εργασίας ή με το πράσινο φως στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και στην εξωτερική πολιτική, αποδεικνύει ότι ως Αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του Κ. Μητσοτάκη.

  • Αν στις μέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έκλειναν η 3η παιδιατρική κλινική στην Καλλιθέα, το παθολογικοανατομικο εργαστήριο του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, αν καθυστερούσαν ή ακυρώνονταν χημειοθεραπείες, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, οι κκ Ξανθός και Πολάκης θα είχαν σταυρωθεί στις πλάτες του πρωθυπουργού Τσίπρα.
  • Τώρα ο Κ. Μητσοτάκης προωθεί την επιστροφή της ανισοτιμίας της ψήφου, προκρίνοντας, αντί για σύνθεση, συνεννόηση, συναίνεση, προγραμματική σύγκλιση, την μονοκομματική επικίνδυνη, ανεξέλεγκτη, αδικαιολόγητη στη βάση των σύγχρονων δεδομένων κυβερνητική λογική.

  • Ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε την κλιματική κρίση από το βήμα του ΟΗΕ από όπου, χωρίς καμία διαβούλευση και προετοιμασία, ανακοίνωσε την απολιγνιτοποίηση της χώρας το 2028.

  • Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων δικτύων ενέργειας όπως κάνει με την πώληση ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών, χωρίς καμία αιτιολόγηση.
  • Η ισχυρή, συγκροτημένη και συνεπής κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις της, αναδεικνύει τεκμηριωμένα το πώς τα ζητήματα της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πλήρες ηχητικό της συνέντευξης στον Γ. Τραπεζιώτη εδώ: https://www.stokokkino.gr/article/2231/R.-Doyroy:-Symferonta-anti-politikwn-pisw-apo-to-prasino-proswpeio-Mhtsotakh.html

Share This