fbpx

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά-Κοφτά.

«Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου έχουμε τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη να μοιάζει να μην έχει μάθει τίποτα σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία, να επιμένει στη βία κατά των νέων» δήλωσε μεταξύ άλλων το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ρένα Δούρου, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά-Κοφτά.

Όπως σημείωσε, «η ακραία καταστολή δεν είναι λύση, είναι το πρόβλημα στην παρούσα», και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που καλύπτει τις ακρότητες είναι αυτή που έδωσε το πράσινο φως για αυτές τις αγριότητες στο όνομα της ατζέντας «νόμος και τάξη», «τρόμος και τάξη» θα έλεγα εγώ».

Σχολιάζοντας τις θεσμικές αλλαγές της νέας κυβέρνησης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η κ. Δούρου ανέφερε πως «από τον Αύγουστο με νυχτερινές τροπολογίες μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω και στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης». «Μετά από δεκαετίες συζητήσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε και ψήφισε την απλή αναλογική με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Μαΐου. Η απλή αναλογική στην ουσία ουσιαστικά ξηλώθηκε, έχουμε δηλαδή νόθευση της λαϊκής κυριαρχίας ελάχιστες μέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη γειτονική χώρα η κ. Δούρου έκανε λόγο για «φιάσκο» σε σχέση με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως είπε, «πάγωσε για δύο ώρες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα ξεπάγωσε το Μαξίμου». «Φανταστείτε να είχε γίνει κάτι τέτοιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είμαι σίγουρη θα είχε εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είδαμε με πόση ελαφρότητα διαχειρίστηκε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να μην έχουμε κανένα εχέγγυο ότι τώρα ως κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα ελληνοτουρκικά με αξίωση και σοβαρότητα» τόνισε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την διεύρυνση και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Δούρου δήλωσε ότι «αυτό που καλούμαστε να κάνουμε από το Παρανέστι Δράμας μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης είναι να συνομιλήσουμε με τον κόσμο, να δούμε τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του και αυτό να τροχοδρομήσει την πορεία προς το Συνέδριο, αλλά ακόμα και το κυβερνητικό πρόγραμμα που χρειάζεται να φτιαχτεί, αθροίζοντας την κυβερνητική εμπειρία αλλά και αυτά που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε».

«Μια δημοκρατική, οικολογική, προοδευτική αριστερά του 21ου αιώνα πρέπει να ακούει πρώτα και κύρια τον κόσμο, πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς τεχνητές διακρίσεις, στη γείωση του κόμματος στην κοινωνία» τόνισε στη συνέχεια.

Το ηχητικό της συνέντευξης εδώ:

https://www.stokokkino.gr/article/1964/.html

Share This