fbpx

Για να μην ξαναζήσουμε εθνικές τραγωδίες…

Μία σημαντική παρέμβαση για την αποτελεσματική διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και την αποτροπή δημιουργίας νέων εστιών ανάφλεξης στον Δήμο Πεντέλης, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό ύψους 495.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

«Ο αγώνας για την κοινωνία και τους πολίτες είναι διαρκής. Υπερβαίνει πρόσωπα και διοικητικές θητείες. Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας να προωθούμε λύσεις για προβλήματα που χρονίζουν, ανεξαρτήτως της ανταπόκρισης από τις άλλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις. Θέλω να ελπίζω ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα αξιοποιήσει την κληρονομιά των παρεμβάσεών μας», σημείωσε η Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης είναι η ενίσχυση της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων με τον λειοτεμαχισμό των «πράσινων» απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του Δήμου μετά από αποψιλώσεις τυχόν καμένων δέντρων και κλαδεμάτων δέντρων, με στόχο να αποτραπεί η δημιουργία νέων εστιών ανάφλεξης.

Η προμήθεια αφορά σε ερπυστριοφόρο κλαδοτεμαχιστή που θα αποτελείται από το πλαίσιο μεταφοράς (ερπυστριοφόρο όχημα), τον λειοτεμαχιστή «πράσινων» απορριμμάτων και τον γερανό με αρπαγή τροφοδοσίας ξυλείας.

Share This