fbpx

Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Πρώτο Θέμα

«Τα αντιπλημμυρικά δεν φαίνονται, είναι έργα υποδομών, είναι υπόγεια, δεν είναι όπως συμβαίνει με προεκλογικές αναπαλαιώσεις πλατειών που οι δήμαρχοι κόβουν κορδέλες και ιερωμένοι, συνήθως μητροπολίτες εκείνων των περιοχών, ευλογούν και ραντίζουν κορδέλες και μυστριά», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Δανίκα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Περιφέρεια λειτουργούν 360 εργοτάξια, όπου βλέπεις μπουλντόζα, είναι της περιφέρειας», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφερόμενη στην ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, η Περιφερειάρχης παρατηρεί: «Αυτό που βλέπεις το είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τώρα μετά από περίπου 50 χρόνια γίνεται πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για την «αρχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας που θα συνδέει το Φαληρικό Δέλτα με το Ελληνικό».

Ερωτηθείσα σχετικά με την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η Περιφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «αν πρόκειται με τη θυσία μιας σημερινής Ιφιγένειας να φυσήξει ούριος άνεμος και όλες οι παθογένειες να διορθωθούν, ε, τότε, να θυσιαστώ στον βωμό της κατάκτησης μιας νέας Τροίας». Η ίδια προσέθεσε ότι «στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Η μόνη της αρμοδιότητα είναι να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και άλλα μηχανήματα, εφόσον της ζητηθούν» ενώ παρέπεμψε στο άρθρο 63 του νόμου 4249/2014, που τονίζει συγκεκριμένα ότι: «την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής πυρκαγιών και την παροχή συνδρομής για τη διάσωση των ατόμων και υλικών αγαθών που απειλούνται από αυτές έχει το Πυροσβεστικό Σώμα. Ως επιχειρησιακός σχεδιασμός της καταστολής νοούνται η οργάνωση, η διαχείριση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων πυρόσβεσης και διάσωσης του εξοπλισμού και των άλλων μέσων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα, η Περιφερειάρχης τονίζει ότι «ο Σγουρός είχε πει ότι αυτός ξεκίνησε τη μελέτη των έργων μέχρι που με αντιμετώπισε σε ντιμπέιτ και τότε το ξέχασε. Είχε κάνει τέσσερις μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, εμείς 41. Μελέτη δεν υπήρχε (σσ για τη Μάνδρα) ούτε φυσικά βρήκαμε στα συρτάρια. Η μελέτη φτιάχτηκε τον Φεβρουάριο του 2016».

«Οι απλοί πολίτες που έχουν υποστεί προσωπικές τραγωδίες συμπεριφέρονται πιο ψύχραιμα από βουλευτές που ωρύονται στη Βουλή».

Επιτομή του λαϊκισμού οι απόψεις του κ. Πατούλη για την πυρόσβεση

Σχολιάζοντας τη στοχοποίησή της και τα μηνύματα sms που λαμβάνει, παρατηρεί: «Όλοι αυτοί δεν σέβονται τη μνήμη των νεκρών. Στοχοποιούν πρόσωπα για να πλήξουν την κυβέρνηση. Μετά από την επόμενη τραγωδία, τι θα πουν; Αυτή η συμπεριφορά και αυτή η αντιμετώπιση αποκαλύπτουν αδιαφορία, κυνισμό. Μα, καλά, όλοι αυτοί δεν έχουν θάψει δικούς τους ανθρώπους; Τέτοιοι πολιτικοί θα διασφαλίσουν το μέλλον της χώρας; Φαντάσου ότι ο κ. Πατούλης είχε πει σε κάποιο κανάλι ότι ο περιφερειάρχης πρέπει να πάρει τις κάνουλες, να καταβρέχει και να συντονίζει το έργο των πυροσβεστών. Μα, πώς είναι δυνατόν να σβήνουν οι φωτιές με τις κάνουλες και πώς θα συντονίζει την κατάσβεση κάποιος που δεν έχει ιδέα από πυρόσβεση; Αυτό κι αν είναι η επιτομή του λαϊκισμού».

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου υπογραμμίζει αναφορικά με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική: «επειδή είχα υπάρξει μαυροφορεμένη από μωρό, σέβομαι κάθε μάνα και για αυτό δεν κατέφυγα στο εύκολο επιχείρημα να πάω την ώρα του μαρτυρίου και να πω: ‘δεν είμαι αρμόδια, δεν φταίω εγώ, αλλά κάποιοι άλλοι’. Αυτές οι μανάδες μέσα στον θρήνο τους μπορούν να πουν ό,τι θέλουν πάνω στον ατελείωτο πόνο τους. Η Ρένα Δούρου ξέρει και το κάνει. Να παίρνει όλες τις ευθύνες πάνω της. Αλλά θα προσπαθήσω και θα αγωνιστώ ώστε να μην επιστρέψουν ο Μητσοτάκης και ο Πατούλης και να κάψουν πάλι όλη την Ελλάδα».

Share This