fbpx

«Τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στη Βουλή δεν είναι μεμονωμένα και ανοίγουν την πόρτα σε ένα μαύρο παρελθόν που επιδιώκει να επιστρέψει στο παρόν», τονίζει μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, σε άρθρο της στην Αυγή της Κυριακής (21/5/17).
Βασικά σημεία του άρθρου της Περιφερειάρχη:
• Η χειροδικία περιφερειακού συμβούλου της ήσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο εις βάρος της περιφερειακής συμβούλου της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου, ήταν αποκαλυπτική γιατί αποτυπώνει, όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα στη Βουλή, τη βαθιά τάση εκφασισμού του δημόσιου χώρου.
• Έχουμε έτσι εισέλθει σε μια περίοδο άκρως επικίνδυνης σχετικοποίησης των πάντων, αξιών, ηθών, πολιτικών πρακτικών. Και η επικινδυνότητα αυτή έγκειται στο γεγονός ότι, in fine, σε περιπτώσεις όπως αυτή που εκτυλίχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή εκείνη στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αναπτύσσεται ένα καθοδικό spiral, διόλου γραφικό – όπως επιχειρούν κάποιοι να το παρουσιάσουν – και εξόχως απειλητικό για τη Δημοκρατία.
• Σε αυτό το πλαίσιο, η «ανάγνωση» από τη ΝΔ του επεισοδίου στη Βουλή – «για μια ακόμη φορά, η ΧΑ διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ» – είναι ενδεικτική επικίνδυνης τυφλότητας.
• Στους «Υπνοβάτες», την κορυφαία, αλλά και προφητική, τριλογία του, ο Χέρμαν Μπροχ, περιγράφει με ενάργεια μια κοινωνία της οποίας σταδιακά το σύστημα αξιών αποσυντίθεται – είναι η γερμανική κοινωνία λίγο πριν από την άνοδο του ναζισμού… Είναι κάθε κοινωνία που εγκαταλείπεται, ως υπνοβάτης, στο σαράκι της ακροδεξιάς – είτε αυτό έχει τη μορφή ενός «πατενταρισμένου» ακροδεξιού κόμματος είτε όχι…
Εδώ : Το άρθρο της Περιφερειάρχη στην Αυγή της Κυριακής, 21 Μαΐου 2017

Share This