fbpx

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα σε ιστότοπους σχετικά με «παραλείψεις» και «παράτυπες πράξεις» της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Κεντρικού Τομέα, ως καταγγελλόμενα από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής (ΕΕΣΑΝΑ), διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται σε αυτά.
Ο έλεγχος που επιχειρήθηκε να γίνει στον στεγασμένο σταθμό αυτοκινήτων που διατηρεί ο καταγγέλλων, προήλθε μετά από καταγγελία πολίτη. Αφορά δε αποκλειστικά σε καταγγελία για την παραβίαση των όρων και των προϋποθέσεων της άδειας λειτουργίας του σταθμού αυτοκινήτων που του έχει χορηγηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία, και πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που η αρμόδια Υπηρεσία, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου, ελέγχει τις εγκαταστάσεις σταθμών κατόπιν των πολυάριθμων καταγγελιών της ΕΕΣΑΝΑ και επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπου απαιτείται.
Ειδικότερα, κατόπιν της καταγγελίας, η Υπηρεσία επιχείρησε να διενεργήσει αυτοψία δύο φορές στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Την πρώτη φορά ο έλεγχος δεν επετράπη από τον εκμεταλλευτή του σταθμού και οι υπάλληλοι αποχώρησαν. Τη δεύτερη φορά ο έλεγχος επιχειρήθηκε με συνδρομή αστυνομικών οργάνων, ενώ μετά την εκ νέου άρνηση του να επιτρέψει την είσοδο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική αρχή.
Ψευδώς αναφέρεται στα καταγγελλόμενα ότι οι υπάλληλοι δεν έφεραν νομιμοποιητικά έγγραφα και αρνήθηκαν να επιδείξουν ταυτότητες. Οι υπάλληλοι είχαν σχετική εντολή από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας για τον συγκεκριμένο έλεγχο. Σημειώνεται δε ότι έπειτα από τις αποτυχημένες προσπάθειες διενέργειας αυτοψίας, σε αίτημα του εκμεταλλευτή του σταθμού, του χορηγήθηκε αντίγραφο της καταγγελίας, χωρίς τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μετά την προσκόμιση εισαγγελικής παραγγελίας, του χορηγήθηκε ακριβές αντίγραφο αυτής με πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντος.
Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εφαρμόζει σε κάθε περίπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση, τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Share This