fbpx

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Πλαπούτα και Κωστή Παλαμά στο Οικοδομικό Τετράγωνο 238Γ», συνολικής δαπάνης 2.512.950 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, έχει ως στόχο την κάλυψη ζωτικών αναγκών στέγασης νηπίων στο πλαίσιο λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν υπάρχει άλλος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός και η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα θα επωφεληθούν άμεσα και έμμεσα εξήντα (60) περίπου οικογένειες.
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε οικόπεδο επιφάνειας 2.560,50 μ2, και το κτίριο θα αποτελείται από δύο ορόφους με δυναμικότητα εξήντα (60) νηπίων. Το οικοδομικό τετράγωνο 238Γ περικλείεται από τις οδούς Πλαπούτα, Εφέσου, Κωστή Παλαμά και Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Share This