fbpx

Το έργο με αντικείμενο την «Ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ)», συνολικής δαπάνης 1.660.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για ποσό που ανέρχεται σε 1.600.000 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Δάφνης – Υμηττού αντιστοιχεί δαπάνη ύψους 60.000 ευρώ.
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών διημέρευσης και διαβίωσης των παιδιών, και η οικονομική ανακούφιση πολιτών με χαμηλά εισοδήματα. Αναμένεται δε να ενισχύσει την κοινωνική μέριμνα, καθώς αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που θα εξυπηρετούνται από τον Παιδικό Σταθμό (πρώην ΠΙΚΠΑ). Ειδικότερα, το ανακατασκευασμένο κτίριο θα στεγάσει βρεφονηπιακό σταθμό δυναμικότητας 81 θέσεων, εκ των οποίων 31 θα είναι για βρέφη και 50 για νήπια.
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις για την ανακατασκευή του υφιστάμενου διώροφου με υπόγειο κτιρίου και την μικρής κλίμακας προσθήκη κατ’ επέκταση αυτού και στους δύο ορόφους. Συγκεκριμένα, θα εκτελεσθούν εργασίες στους εσωτερικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού για την αλλαγή των δαπέδων, θυρών, παραθύρων, ειδών υγιεινής, θα γίνει τοποθέτηση διπλών τζαμιών και αναβάθμιση των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, της κεντρικής θέρμανσης και του κλιματισμού. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί μικρή προσθήκη κατ’ επέκταση και ύψος στη νοτιοδυτική πλευρά του κτιρίου, καθώς και τοποθέτηση ανελκυστήρα και ράμπας ΑΜΕΑ, απαραίτητων για τη λειτουργία του σταθμού. Το κτίριο θα βαφτεί εξωτερικά και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες στον αύλειο χώρο και την παιδική χαρά.
Σημειώνεται ότι το κτίριο του Παιδικού Σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) έχει ανεγερθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1985 εκδόθηκε από την Πολεοδομία Αθηνών, μετά από αίτηση του ΠΙΚΠΑ, οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση βρεφονηπιακού σταθμού Άνω Δάφνης και κτίριο Νηπιαγωγείου ΠΙΚΠΑ.
Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Share This