fbpx

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης με τίτλο «Μελέτη και προετοιμασία φακέλου για την επισκευή – συντήρηση – αναπαλαίωση κτιρίου στην Οδό Αγίας Φιλοθέης Αρ. 19 που θα στεγάσει την Ποιμαντική Εκπαίδευση».
Η μελέτη, προϋπολογισμού 94.956 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, καθώς και η σύνταξη του φακέλου για τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η έκδοση οικοδομικής άδειας για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου επί της οδού Αγίας Φιλοθέης 19 στην Πλάκα. Ειδικότερα, απαιτείται Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.
Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο οικοδομήθηκε το 1894, όπου στεγαζόταν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει κηρυχθεί διατηρητέο. Χρήζει δε επισκευής / αποκατάστασης λόγω των ζημιών που έχει υποστεί από τους τελευταίους σεισμούς, καθώς και διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων για να χρησιμοποιηθεί από το ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων των κληρικών.
Τέλος, σημειώνεται ότι η μελέτη θα ανατεθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Share This