fbpx

Στην εκδήλωση Απολογισμού Πεπραγμένων και Προγραμματισμού Έργων και Δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, μετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι αυτή εντάσσεται σε «μία διαδικασία κοινωνικής λογοδοσίας, ελέγχου και ευθύνης».
«Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κατά την οποία και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν υπό διπλή πίεση. Αφενός υπό την πίεση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και αφετέρου του ανεπαρκούς νομοθετικού πλαισίου που χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πραγματική αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση, όπως είναι σήμερα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, σκιαγραφώντας με αυτό τον τρόπο, το σημερινό πλαίσιο μέσα στο οποίο δρα η ΤΑ. Η ίδια πρόσθεσε ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις διαστάσεις που αυτή λαμβάνει ειδικά στη Δυτική Αττική, η οποία δοκιμάζεται από έντονα οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά προβλήματα.
Η ίδια σημείωσε την «ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου διαφορετικού προτύπου εξουσίας, με όσο το δυνατόν περισσότερο αδιαμεσολάβητο και ακηδεμόνευτο τρόπο, κι αυτό δεν είναι πολυτέλεια αλλά θέμα πολιτικής επιλογής».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος, αφού ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους τη λύση «ενός ιστορικού περιβαλλοντικού προβλήματος», αυτό της απόσυρσης των εκκαμινευμάτων της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, προχώρησε σε μία σύντομη παρουσίαση του μέχρι σήμερα έργου στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Δυτικής Αττικής: τα έργα κοινωνικής πολιτικής, υποδομής, διαχείρισης απορριμμάτων, λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. της Δυτικής Αττικής, κ.α.
Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις των δημάρχων: Ασπροπύργου Νικόλαου Μελετίου, Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννας Κριεκούκη, Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη και Φυλής, Χρήστου Παππού. Κατόπιν το λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων καθώς και πολίτες.

Share This