fbpx

Προγραμματικές Συμβάσεις υπέγραψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, με αντικείμενο αντίστοιχα τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών δημοτικής οδοποιίας», συνολικής δαπάνης 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και «Βελτίωση – Συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Ζεφυρίου», συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Το πρώτο έργο αφορά εργασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Φυλής και καθίσταται απαραίτητο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο δείκτης επικινδυνότητάς του λόγω των σημαντικών βλαβών που παρουσιάζει εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Το έργο θα εκτελεστεί στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμο Φυλής, σε 34 οδούς, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση του έργου. Η υλοποίησή του θα συμβάλλει στη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου και ως εκ τούτου στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Το δεύτερο έργο, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Λυκείου Ζεφυρίου, επί των οδών Πέτρουλα & Δημοκρατίας.
Οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης (οικοδομικές και αποκατάστασης Η/Μ εγκαταστάσεων) αφορούν στους χώρους των αποδυτηρίων, των γραφείων της αίθουσας συγκεντρώσεων και γυμναστικής, θα εκτελεστούν σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή της μελέτης του έργου και κρίνονται αναγκαίες, καθώς το Γυμναστήριο αποτελεί όχι μόνο χώρο άθλησης των κατοίκων της περιοχής αλλά φιλοξενεί και επίσημες αθλητικές δραστηριότητες, όπως σωματεία καλαθοσφαίρισης που προπονούνται ή εδρεύουν και αγωνίζονται σε αυτό.
Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης εκείνων των έργων υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στο Δήμο Φυλής, είτε πρόκειται για την ασφαλή μετακίνηση πεζών και εποχούμενων είτε για το δικαίωμα στην άθληση. «Προχωράμε σε εκείνα τα έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο Δήμο Φυλής, διασφαλίζοντας βασικά δημόσια αγαθά και δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Share This