fbpx

Οι εκλογές αυτές δεν… παίζουν άγχος για τη Ρένα Δούρου. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό του απολύτως προσωπικού ενδιαφέροντος του παρελθόντος, καθώς για πρώτη φορά μετά την έναρξη του σεργιανίσματός της στην πολιτική, η Ρένα Δούρου δεν εμπλέκεται εμμέσως στην εκλογική διαδικασία.
Η Περιφερειάρχης Αττικής φυσικά, έχει το αναμενόμενο άγχος της για την έκβαση της μάχης των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, περιμένοντας να διαπιστώσει το εύρος της αποδοχής της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από την ελληνική κοινωνία.
Και αυτές ακριβώς τις σκέψεις μοιράζεται μαζί μας, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στα “Υστερόγραφα”:
–  Θεωρείτε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση του τόπου. 
“Ήλθε η ώρα του λαού στα ηνία της χώρας. Ήλθε η ώρα να δώσουν οι πολίτες, αδιαμεσολάβητα, την απάντησή τους. Και η απάντηση αυτή θα είναι ηχηρή. Και αδιαμφισβήτητη. Είναι η απάντηση όλων εκείνων που τα τελευταία πέντε χρόνια υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, εκείνων που είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν.
Ήλθε η ώρα να μπει η πατρίδα σε μια νέα τροχιά. Δύσκολη αλλά απαραίτητη. Γιατί είναι η τροχιά της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Κυρίως όμως είναι η τροχιά της Δημοκρατίας, που έχει τόσο πληγεί από την απομείωση του ρόλου της βουλής, από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, από τα νομοσχέδια με τα δεκάδες άσχετα άρθρα, από την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ήλθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά. Ήλθε για ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα – ένα ξεκίνημα που θα δρομολογήσει και εξελίξεις στην Ευρώπη”.
– Πόσες πιθανότητες θεωρείτε ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, διαβάζοντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων;
“Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν αποσκοπεί σε μία άσκηση άνευ ελέγχου της εξουσίας αλλά στο να μπουν οι βάσεις της εξασφάλισης ότι η χώρα μας θα αλλάξει πορεία.
Για το λόγο αυτό και θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης στη βάση μίας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας. Γιατί τούτο θα είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα μπροστά στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Με άλλα λόγια δεν έχουμε να κάνουμε με μια αυτοδυναμία αλαζονείας αλλά με μια αυτοδυναμία των πολιτών, που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και που διασφαλίζει το μέλλον της κοινωνίας. Για αυτό και είναι απαραίτητη”
– Πώς κρίνετε τις προεκλογικές εκστρατείες των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;
“Θα σας μιλήσω με την παλιά μου ιδιότητα, εκείνη του επαγγελματία της επικοινωνίας. Είναι λοιπόν φανερό, και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους κομματικό πατριωτισμό, ότι η ΝΔ έκανε εξαρχής μία λάθος επιλογή σε ό,τι αφορά στην προεκλογική της εκστρατεία. Επένδυσε πάνω στον φόβο, επιδιώκοντας να τρομάξει τους πολίτες απέναντι στο ενδεχόμενο να έλθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και αγνοώντας την κοινωνική πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα την οποία δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος μεταπτυχιακού για να την αντιληφθεί. Επέλεξε δηλαδή η ΝΔ να κινηθεί σε μία σφαίρα εκτός πραγματικότητας και να επιχειρήσει να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ από θέσεις που παρέπεμπαν στο χθες, και μάλιστα το πιο οπισθοδρομικό, με συνθήματα του τύπου «έρχεται ο κομμουνισμός», «δεν υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα αναλήψεων»!
Πρόκειται σαφέστατα για αδιέξοδη επιλογή που δεν είχε τα αναμενόμενα για τη ΝΔ αποτελέσματα. Και τούτο γιατί πλέον ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Αφορά τους κυβερνώντες και όχι τους πολίτες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κινηθεί θετικά, προβάλλοντας το σύνθημα η «Ελπίδα έρχεται», εκφράζοντας έτσι πραγματικά τις διαθέσεις των πολιτών, που αναζητούν νέα πορεία της χώρας και ελπίδα”.
 
http://ysterografa.gr/interviews/%CE%B7-%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1/

Share This