fbpx

Αποσπάσματα συνέντευξης της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου στο γαλλικό περιοδικό, Nouvel Observateur:
 

  • Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, η αριστερά κυβερνά μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, εν προκειμένω, τη μεγαλύτερη. Οι εναντίον μας κριτικές αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Εκπορεύονται από τους ίδιους οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κερδίσουμε την περιφέρεια. Κι όμως, εδώ είμαστε. Παρόλο που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όλα τα ΜΜΕ ήταν εναντίον μας.
    • Είμαι διεθνίστρια, όμως θεωρώ ότι δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής αν δεν αγαπάς την ίδια σου την πατρίδα.
    • Δίνουμε αγώνα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊή Επιτροπή) οι οποίες θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της παιδείας. Θα πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και των θεσμών. Διαφορετικά, η αντίληψη ότι «όλοι είναι διεφθαρμένοι». Αφήνει το πεδίο ελεύθερο στη Χρυσή Αυγή.
    • Η άνοδός της δυνάμής μας αποτελεί πάνω από όλα ένα δείγμα αλλαγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Οι λαοί δεν ξυπνούν από τη μία μέρα στην άλλη για να τα αλλάξουν όλα… Εχουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα και αυτός είναι ο λόγος που θα μας οδηγήσει στην κυβέρνηση. Η ελληνική κοινωνία θυμάται ότι από την αρχή της κρίσης ήμασταν αντίθετοι στη λιτότητα: Δεν έχουμε αλλάξει γραμμή και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι έχουμε δίκιο. 
Share This