fbpx

Σημεία συνέντευξης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» στο ραδιοσταθμό Alpha 98,9 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου:
«Πάγιο αντανακλαστικό του απερχόμενου περιφερειάρχη, μόνιμη επωδός του κου Σγουρού είναι ότι είμαστε άσχετοι, εγώ δεν έχω λόγο να συκοφαντήσω, εγώ ρωτώ τί έπραξε ή όχι ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Για τα διόδια, δήμαρχοι που στήριξαν και την υποψηφιότητα Σγουρού παλεύανε για να μην καταστεί η περιφέρεια Αττικής «ελεγχόμενη ζώνη». Υπηρετεί αυτό το σύστημα ο κ. Σγουρός, εγώ δεν αρέσκομαι σε επιθετικούς προσδιορισμούς γιατί τότε δεν έχεις επιχειρήματα. Θα του ζητήσουμε συγνώμη μόνο αν πει ότι ήταν ανίκανος και ότι δεν κατάλαβε τί έγινε» απάντησε, μέσω του Αlpha 989 η Ρένα Δούρου.
Πρόσθεσε ότι «πρέπει εκείνος να μας ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς περί ασχετοσύνης, όταν θεσμοί της ΕΕ λένε ότι κάτι γίνεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια της Αττικής».
Αναφερόμενη στη ΧΑ η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι «όσοι είναι εγκληματίες όφειλαν να έχουν στερηθεί των εκλογικών τους δικαιωμάτων. Εγώ δεν «κλείνω το μάτι» σε κανέναν ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Δυστυχώς για τον Σαμαρά και τη ΝΔ, το φαινόμενο της ΧΑ αντιμετωπίστηκε με έναν εργαλειακό τρόπο, ως μοχλός πίεσης και εκφοβισμού. Μάλλον το υπερεκτίμησαν και τώρα το θεριό απειλεί τους ίδιους».
«Θα είναι πολύ δύσκολο εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ να μην δρομολογηθούν εξελίξεις. Όποιος τη Δευτέρα το πρωί πει ότι είναι δυο διαφορετικά πράγματα θα πει ψέματα» πρόσθεσε η κα Δούρου για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Επεσήμανε πως «δεν θα τη χάσω την περιφέρεια γιατί δεν την είχα. Δεν θα αδειάσω εγώ κανένα γραφείο τη Δευτέρα το πρωί.
Το δικό μου πείσμα λέει ότι είναι άλλη η δουλειά του δημοσκόπου, άλλη του δημοσιογράφου και άλλη του πολιτικού» και τόνισε «ήρθα για να μείνω, δεν κάνω ένα ευκαιριακό πέρασμα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντως φοβάμαι ότι από τον τρόπο που επέλεξε να πολιτευτεί ο προηγούμενος (περιφερειάρχης) δεν έγινε σοφότερος ο κόσμος».
Απαντώντας για το ζήτημα της αφισοκόλλησης είπε πως «κοστίζει 0,20 η αφίσα, κολλήθηκαν 20 χιλιάδες αφίσες, δεν θα περάσουμε ούτε το 10% των προβλεπόμενων εξόδων που είναι δυο εκατομμύρια, δεν ακουμπάμε ούτε τις 180 χιλιάδες ευρώ».
Για τις ευρωεκλογές υποστήριξε, τέλος, ότι «έχουμε ήδη χάσει το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Με το ντιμπέιτ για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής που πήγε ο Τσίπρας μπήκαν λίγο τα θέματα».

Share This