fbpx

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί τον αντίπαλό της, Γ. Σγουρό, ότι «φοβάται τον απευθείας διάλογο», ότι «για περιφερειάρχης δεν κάνει» και τον χαρακτηρίζει «σπλάχνο εκ των σπλάχνων του πιο βαθέος ΠΑΣΟΚ» και «αγαπημένο παιδί της διαπλοκής».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Νίκο Σβέρκο
• Στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών κερδίσατε την πρώτη θέση. Θεωρείτε ικανοποιητική τη διαφορά του 1,7% από τον κ. Σγουρό;
Στις 18 Μαΐου, η «Δύναμης Ζωής» πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Σκεφτείτε ότι στην αρχή ήμασταν πέντε μονάδες πίσω, εμείς στο 18% και ο απερχόμενος περιφερειάρχης στο 23%. Κόντρα στη συνωμοσία σιωπής που τα ΜΜΕ της διαπλοκής μας επέβαλαν, κόντρα στο σύστημα των «κολλητών» Σγουρού, που θεωρούν την περιφέρεια τσιφλίκι τους, παλέψαμε και υπερκαλύψαμε τη διαφορά. Κι αυτό πονά τον σαμαροβενιζελικό θίασο που μας κυβερνά και τους, εντός και εκτός των τειχών, υποστηρικτές του, που προσπαθούν με πρωτοφανείς αριθμητικές αλχημείες να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μπερδέψουν τους πολίτες. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν καλά, και πρόσωπα και πράγματα, και την επόμενη Κυριακή θα δώσουν καθαρή και ισχυρή απάντηση.
• Ηρθατε ή θα έρθετε σε επαφή με τους υποψηφίους που δεν πέρασαν στη β’ Κυριακή;
Είναι επείγουσα ανάγκη η πρώτη περιφέρεια της χώρας να κάνει την αρχή για ν’ αποτινάξει από πάνω της το επικίνδυνο υβρίδιο μνημονιακής εξουσίας που εξαθλιώνει την πατρίδα μας, τον σαμαροβενιζελισμό. Να δώσει πρώτη το παράδειγμα στη μάχη κατά της πολιτικής που ακυρώνει την αυτοδιοίκηση και την κάνει φοροεισπρακτικό μηχανισμό, γρανάζι στην εφαρμογή της πιο άγριας λιτότητας. Αυτήν τη μεγάλη μάχη δεν μπορούμε να τη δώσουμε χωρίς τους πολίτες της Αττικής στο πλευρό μας, όχι μόνο τώρα, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε απευθείας στους πολίτες, σε κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά, και τους ζητάμε να σταθούν δίπλα μας, να συγκροτήσουμε μαζί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα δώσει τη μάχη για μια Αττική αντάξια των προσδοκιών και των ονείρων μας.
• Την Κυριακή καλείστε να κερδίσετε την πλειοψηφία αυτών που θα ψηφίσουν. Ποιο είναι το στοιχείο που θα πείσει τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ να σας ψηφίσουν;
Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ψηφίσουν, να είναι όλοι παρόντες στην κάλπη την επόμενη Κυριακή. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η αποχή είναι το καλύτερο δώρο στον σαμαροβενιζελικό θίασο που μας κυβερνά. Είναι η στιγμή να δείξουν τον δρόμο οι πολίτες. Αν θέλουν να δώσουν εύσημα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο για την πολιτική που γκρεμίζει όσα χτίστηκαν στην Ελλάδα με ιδρώτα και κόπο ολόκληρων γενιών, μπορούν να επιλέξουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Αν θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στον συνασπισμό των προθύμων για να συνεχίσει την καταστροφή της χώρας, ας ψηφίσουν τον εκλεκτό συνομιλητή του Φούχτελ, τον κ. Σγουρό. Αν όμως πιστεύουν ότι ήρθε η στιγμή να πούμε, «φτάνει πια», ν’ αναπνεύσουμε ελεύθερα ξανά και να πάρουμε τη δύναμή μας πίσω η επιλογή είναι μία: «Δύναμη Ζωής», για το σήμερα και το αύριο της Αττικής και της Ελλάδας, για μια περιφέρεια και μια χώρα με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.
• Θα ζητήσετε στήριξη βάσει της «αντιμνημονιακής» πολιτικής πρότασης;
Μα το βράδυ της Κυριακής έπεσε και η τελευταία μάσκα. Είναι σαφές πλέον ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης είναι απόλυτη κυβερνητική επιλογή. Είναι η επιλογή αυτών που εξαθλίωσαν τον τόπο μας, αυτών που βύθισαν την Ελλάδα και την Αττική σε μια πρωτοφανή για καιρό ειρήνης ανθρωπιστική καταστροφή. Και εδώ οι πολίτες οφείλουν να δώσουν απάντηση. Είναι η ώρα να μας πουν αν θέλουν να εξακολουθήσουν να ζουν σε μια καθημαγμένη χώρα, όπου κουμάντο κάνουν, καταργώντας συντάγματα και νόμους, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Βορίδης, Γεωργιάδης, Κεδίκογλου, και ο άνθρωπός τους, ο Γιάννης Σγουρός. Ή αν θα παλέψουν μαζί μας για να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής τόπο ζωής και ευημερίας, στηρίζοντας τη «Δύναμη Ζωής» για να κάνει αδύναμους εκείνους που λεηλάτησαν τέσσερα χρόνια τις ζωές μας.
• Γιατί πιστεύετε ότι δεν δέχεται ο νυν περιφερειάρχης τη μεταξύ σας τηλεοπτική αναμέτρηση;
Γιατί φοβάται τον απευθείας διάλογο. Κρύβεται από τους πολίτες, κρύβεται πίσω από τους «ισχυρούς» προστάτες του, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, σπλάχνο εκ των σπλάχνων του πιο βαθέος ΠΑΣΟΚ, αγαπημένο παιδί της διαπλοκής, ενορχηστρωτής ενός ακραία πελατειακού δικτύου που απομυζεί την Αττική, επιλέγει τη συκοφαντία και την υπεκφυγή.
• Αναρωτηθήκατε πρόσφατα αν «ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής». Εχετε απάντηση επ’ αυτού;
Νομίζω ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να μας απαντήσει ο ίδιος ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Πάντως, η πρόσφατη αποκάλυψη για το «στοπ» από την Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής στους προωθούμενους σχεδιασμούς εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, λέει πολλά. Αν, εν πλήρει συνειδήσει, στη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε επιλογές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, είναι αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοούν μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ή αν είναι ανίκανος να αντιληφθεί και να διαχειριστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα και να υπερασπιστεί τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Καθαρές κουβέντες. Και στις δύο περιπτώσεις, για περιφερειάρχης δεν κάνει. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι, εν τέλει, την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα τη δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Την Κυριακή, στις 25 του Μάη θα αποφασίσουν ότι 12 χρόνια είναι αρκετά, και θα στείλουν τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου σπίτι του.

Share This