fbpx

 
 
Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τον κ. Σγουρό γιατί δεν θέλει να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο
 

  • Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τον κ. Σγουρό γιατί δεν θέλει να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο. Δεν τον ενδιαφέρει η περιφέρεια Αττικής και δεν τον ενδιαφέρουν οι ζωές μας.
  • Είδα τον απερχόμενο περιφερειάρχη στο μεγάλο κανάλι, να λέει ότι «για να δεχτώ διάλογο πρώτα θα πρέπει να μου πει η κυρία Δούρου συγγνώμη γιατί με κατηγορεί για τη διαπλοκή». Είναι μάλλον ένας τρόπος διαφυγής, προκειμένου να μην αποδεχθεί διάλογο
  • Εμείς προσπαθήσαμε να μιλήσουμε για έργα , προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με νούμερα και είχαμε τον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος όπως λένε οι πιτσιρικάδες «τερμάτισε», μιλώντας με επιθετικούς προσδιορισμούς, πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Πάγκαλο και από άλλους και βεβαίως δεν έλεγε τίποτα για αυτό που τον ρωτούσα αλλά προσπαθούσε να με περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα.
  • Είναι ένα υβρίδιο για την ελληνική κυβέρνηση, ένα υβρίδιο και αυτό το υβρίδιο προσπαθούν να το μεταφέρουν και στη μείζονα περιφέρεια της χώρας. Ολίγον Νέα Δημοκρατία με σάλτσα ΠΑΣΟΚ. Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Γιατί αυτό το υβρίδιο εξυπηρετεί μια χαρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα.  Και βεβαίως δεν πρέπει να χαλάει η σούπα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
  • πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και για όλα όσα  έγιναν ή για όλα όσα δεν έγιναν. Και πρωτίστως για όλα όσα έγιναν με τον τρόπο που έγιναν. Έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη να λέει τι έγινε με τα διόδια, έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη, να μας λέει τι έγινε με τον Αστέρα, το Ελληνικό, ποια η άποψή τους για τους αιγιαλούς, για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Δεν τον έχετε ακούσει. Και ούτε θα τον ακούσετε
  • Θέλω να σας πω ότι τα μηνύματα που λαμβάνω από τους πολίτες, όχι από τα exit poll και τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ θετικά και είναι έτοιμοι οι πολίτες να κάνουν την υπέρβαση και οφείλουν νομίζω να την κάνουν. Δεν υπάρχει άλλος  τρόπος για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις ζωές μας από την Αττική και να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα. 



 
 
Αποσπάσματα της συνέντευξης:

  • Η περιφέρεια Αττικής είναι ένα στοίχημα  που θα κρατήσει στη ζωή την Ελιά, το πρώην ΠΑΣΟΚ, τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς στηρίζει τον κ. Σγουρό γιατί δεν θέλει να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο. Δεν τον ενδιαφέρει η περιφέρεια Αττικής και δεν τον ενδιαφέρουν οι ζωές μας.
  • Σε ό,τι αφορά στο ντιμπέιτ, ζητήσαμε έναν κανονικό διάλογο, και λέω κανονικό διάλογο γιατί δυστυχώς όσοι επιχειρήθηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ήταν ελάχιστοι, δεν μπόρεσαν να επιτρέψουν  να γίνει μια κανονική συζήτηση. Διότι έγιναν χωρίς κανόνες, οι υποψήφιοι ήμασταν πολλοί και εμείς ζητήσαμε έναν διάλογο επί των θεμάτων και όχι επί του τι καταλαβαίνει ο καθένας  να του δίνεται ο λόγος.
  • Σήμερα το πρωί είδα τον απερχόμενο περιφερειάρχη σε μεγάλο κανάλι, να λέει ότι για να δεχτεί διάλογο πρώτα θα πρέπει να του ζητήσω συγγνώμη γιατί με κατηγορεί για τη διαπλοκή. Είναι μάλλον ένας τρόπος διαφυγής, προκειμένου να μην αποδεχθεί διάλογο, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε κανόνες, να υπάρχει μια θεματολογία, γιατί στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που προσπάθησα ως όφειλα ως εκπρόσωπος μιας σπουδαίας προσπάθειας για την περιφέρεια Αττικής να φέρω την κουβέντα στα πραγματικά έργα. Στο δια ταύτα, στο τι έχει κάνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο αν είναι αληθινός αυτός ο κατάλογος των 1100 έργων, την απορροφητικότητα.
  • Χαρακτηριστικά λέω ότι περιφερόταν με μια λίστα 1.100 έργων που η πλειονότητά τους είχε ξεκινήσει πριν και από το 2000 και που περιλάμβανε μελέτες  ανάκατες με έργα, τα οποία απεντάχθηκαν για την απορροφητικότητα με δημιουργική λογιστική. Και αυτά δεν τα λέει η Ρένα Δούρου η αντίπαλος του απερχόμενου περιφερειάρχη, τα λέει ο εξωτερικός ανεξάρτητος αξιολογητής του ΠΕΠ που ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι από το 1,1 δις του 2013 πέσαμε στα 736 εκατ. λες και δεν είχε ανάγκη η περιφέρεια Αττικής από χρήματα μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθούν πόροι, να απενταχθούν περαιτέρω έργα. Λοιπόν εμείς θα επιμένουμε σε έναν τέτοιου είδους διάλογο και όχι αυτόν που είδαν οι τηλεθεατές στα τηλεοπτικά στούντιο.
  • Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και για όλα όσα  έγιναν ή για όλα όσα δεν έγιναν και πρωτίστως για όλα όσα έγιναν με τον τρόπο που έγιναν. Έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη να λέει τι έγινε με τα διόδια, έχετε ακούσει τον απερχόμενο περιφερειάρχη, να μας λέει τι έγινε με τον Αστέρα, το Ελληνικό, ποια η άποψή τους για τους αιγιαλούς, για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Δεν τον έχετε ακούσει. Και ούτε θα τον ακούσετε.
  • Εμείς προσπαθήσαμε να μιλήσουμε για έργα , προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με νούμερα και είχαμε τον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος όπως λένε οι πιτσιρικάδες «τερμάτισε» μιλώντας με επιθετικούς προσδιορισμούς. Πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Πάγκαλο και από άλλους και βεβαίως δεν έλεγε τίποτα για αυτό που τον ρωτούσα αλλά προσπαθούσε να με περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα.
  • Ως πολίτης, δεν έχω άλλη ιδιότητα αυτή τη στιγμή, βλέπω ότι συνεχίζεται το γαϊτανάκι της περίσσιας υποκρισίας και του ψέματος. Περάσανε 4 μήνες  με τους κυβερνητικούς να προσπαθούν να απομειώσουν το πολιτικό μήνυμα που μπορεί να έρθει από τη μείζονα περιφέρεια της πατρίδας μας και εν μια νυκτί ανακαλύψανε ότι εν τέλει έχει πολιτικό μήνυμα και μάλιστα συνοψίζεται στο πρόσωπο του απερχόμενου περιφερειάρχη. Και ας μου επιτρέψετε λοιπόν, ως πολίτης, να ερμηνεύσω το πολιτικό μήνυμα που μπορεί να φέρει να υπηρετήσει το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Και το πολιτικό μήνυμα είναι ‘πάμε σαν άλλοτε’.
  • Είναι ένα υβρίδιο για την ελληνική κυβέρνηση, ένα υβρίδιο και αυτό το υβρίδιο προσπαθούν να το μεταφέρουν και στη μείζονα περιφέρεια της χώρας. Ολίγον Νέα Δημοκρατία με σάλτσα ΠΑΣΟΚ. Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Γιατί αυτό το υβρίδιο εξυπηρετεί μια χαρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα.  Και βεβαίως δεν πρέπει να χαλάει η σούπα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Και όταν λέμε για πολιτικές μιλάμε για πάρα πολύ συγκεκριμένες πολιτικές που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν έχουν απλά χαρακτηριστικά διαχείρισης.
  • Θέλω να σας πω ότι τα μηνύματα που λαμβάνω από τους πολίτες, όχι από τα exit poll και τις δημοσκοπήσεις, είναι πολύ θετικά και είναι έτοιμοι οι πολίτες να κάνουν την υπέρβαση. και οφείλουν νομίζω να την κάνουν. Δεν υπάρχει άλλος  τρόπος για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις ζωές μας από την Αττική και να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.
Share This