fbpx

Ποια προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής κρίνετε ότι χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης;
Η Αττική, σα σε μικρογραφία, συγκεντρώνει όλα τα προβλήματα που το χρεωκοπημένο μεταπολιτευτικό σύστημα φόρτωσε τη χώρα. Με τα περισσότερο να είναι αλληλένδετα και αλληλοτροφοδοτούμενα. Πρέπει επομένως ν’ αντιμετωπιστούν σε συνολική βάση με προγραμματισμό και σχέδιο, με τους πολίτες στο πλευρό μας.
Παρόλα αυτά νομίζω ότι η σημερινή συγκυρία έχει τόσο επείγοντα χαρακτήρα που είναι αυτονόητο ότι η πρώτη μας κίνηση θα είναι η επιστράτευση όλων των δυνάμεων που έχει η περιφέρεια για την αντιμετώπιση της ανέχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι τέτοιο το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη.
Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας σε περίπτωση εκλογής σας;
Αυτός ο διαχωρισμός σε «προτεραιότητες» θυμίζει ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια, τυπωμένα με άδηλη συνήθως χρηματοδότηση, που μετά το τέλος των εκλογών πετιούνται στα σκουπίδια. Δυστυχώς στην Αττική ο σχεδιασμός των υποδομών δεν έγινε βάσει των αναγκών των πολιτών αλλά των «κολλητών». Δηλαδή των εκάστοτε σχέσεων της πολιτικής εξουσίας με τη διαπλοκή. Ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ολόκληρες περιοχές της Αττικής δεν έχουν βασικές υποδομές, οπότε στοιχειώδη πράγματα, όπως το να υπάρχει επαρκές δίκτυο αποχέτευσης παντού και αποτελεσματικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή.
Πως κρίνετε την μέχρι τούδε λειτουργία της Περιφέρειας; Έχει ανάγκη αλλαγών;
«Μόνο με έργο» στην Αττική μπήκαν οι ανάγκες των εθνικών εργολάβων και οι, κάθε φύσεως, εξυπηρετήσεις σε διάφορους «κολλητούς» και ομοτράπεζους του απερχόμενου Περιφερειάρχη πάνω από τους πολίτες. «Μόνο με έργο» κρατήθηκαν οι πολίτες στο σκοτάδι σχετικά με την Περιφέρεια, γιατί όταν οι πολίτες δεν ξέρουν δεν μπορούν να ασκήσουν έλεγχο και να διεκδικήσουν. «Μόνο με έργο» μικρά και μεγάλα συμφέροντα έκαναν πάρτι δισεκατομμυρίων σε βάρος του λαού της Αττικής.
12 χρόνια είναι αρκετά για να έχουμε 200.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ακόμη αποχέτευση.
12 χρόνια είναι αρκετά για να πνίγεται η Αττική με το πρώτο ψιχάλισμα.
12 χρόνια είναι αρκετά κι ακόμη να μην έχει βρεθεί λύση για τα σκουπίδια.
Φτάνει. Είναι καιρός η Αττική να αλλάξει σελίδα.

Share This