fbpx

Αποσπάσματα συνέντευξης της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά:
Το παιχνίδι του 2012 δεν θα επαναληφθεί
* Τί επιχειρείται να στηθεί εδώ; Πάλι ένα ψευτοδίλημμα και μία εικόνα βαβυλωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: να παιχτεί ξανά το παιχνίδι του Ιουνίου 2012 περί χρεοκοπίας με ή χωρίς μνημόνιο. Αν αυτό έπιασε για ένα μικρό ποσοστό συμπατριωτών μας τη 17η Ιουνίου 2012, τώρα δεν πιάνει.
Γιατί οι άνεργοι στον Ασπρόπυργο, οι άνεργοι στην Ελευσίνα, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν ξαναπέφτουν στην παγίδα που μπορεί να απέδωσε καρπούς τον Ιούνιο του 2012.
* Εμείς δεν λειτουργούμε παλαιοκομματικά, όπως στη μεταπολίτευση, να βγαίνει δηλαδή ο αρχηγός –πατέρας και στο όνομα του πολιτικού κόστους να σε νουθετεί. Αλλο πράγμα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και άλλο πράγμα να σφραγίζονται τα στόματα και να μην γίνεται σοβαρή κουβέντα.
Αν κατορθώσουμε να αλλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξουν τα πράγματα σε ολόκληρη την πατρίδα μας
* Η στήριξη είναι συγκινητική. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς. Δεν δίνω τη μάχη, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, για να γίνει η κάλπη για την Περιφέρεια Αττικής, τη μείζονα περιφέρεια της πατρίδας μας, ένα είδος exit poll μια διευρυμένη δημοσκόπηση. Δίνω τη μάχη των μαχών. Μιλάμε για μια περιφέρεια γεωγραφικά μεγαλύτερη από τη Μάλτα ή το Λιχτενστάϊν, με 66 Δήμους όπου ζουν 4 εκατομμύρια κάτοικοι και συνεισφέρει με 35% στο ΑΕΠ της πατρίδας μας. Αν κατορθώσουμε να αλλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξουν τα πράγματα σε ολόκληρη την πατρίδα μας.
* Η στήριξη δεν έρχεται στο πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά αφορά στη σπουδαιότητα της μάχης. Εκείνο που μετράει πάνω από όλα είναι η στήριξη των πολιτών.
Οι όψιμοι προστάτες του περιβάλλοντος δεν δικαιούνται να μας κατηγορούν
* Οδηγηθήκαμε σε αυτούς τους παλιούς τρόπους προεκλογικού αγώνα μετά από τρεις μήνες προεκλογικής μάχης, στη διάρκεια της οποίας συναντούσαμε από πολλά ΜΜΕ ένα τείχος σιωπής για τις δραστηριότητες της «Δύναμης Ζωής». Από τις 31 Γενάρη μέχρι τις 18 Απρίλη που άρχισαν οι τηλεοπτικές απαγορεύσεις, δίναμε κάθε εβδομάδα μία συνέντευξη Τύπου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, τη διαχείριση απορριμμάτων, το περιβάλλον, το νέο ΕΣΠΑ, την ανεργία, χωρίς να περνάει τίποτε στα κανάλια. Οι όψιμοι προστάτες του περιβάλλοντος που μολύνουν με τη Φυλή, που αδιαφορούν για την αιθαλομίχλη, που δεν έχουν κάνει τίποτα για τη διαχείριση των απορριμάτων, που καταπατούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) μας κατηγορούν ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Αιδώς Αργείοι!
Είναι πιο βολικό για κάποια συμφέροντα να συζητάμε σε επίπεδο παραπολιτικών.
* Η ιστορία αυτή δεν έγινε τυχαία. Είμαστε σε κρίσιμη προεκλογική καμπή. Είναι πιο βολικό για κάποια συμφέροντα να συζητάμε σε επίπεδο παραπολιτικών. Ενας από τους λόγους που με πολεμούν πέντε μέρες πριν τις εκλογές, είναι το ότι εγώ δεν είμαι με τα συμφέροντα που κατάντησαν την πατρίδα στην χρεωκοπία. Είμαι ενάντια σε αυτά.
Το πώς γίνεται το ρεπορτάζ και τί είναι δημοσιογραφικά δεοντολογικό, στο τέλος της μέρας, υπάρχει ευθύνη. Αν επιλέγεις να χαρακτηρίσεις «μυστική συνάντηση» μια συνάντηση σε εστιατόριο με 150 συμπολίτες μου παρόντες, τότε έχεις διαλέξει πλευρά.

Share This