fbpx

Αποσπάσματα συνεντεύξεων της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένας Δούρου στις εφημερίδες «Η Εφημερίδα των Συντακτών», «Καθημερινή» και «Παρασκήνιο».
Η Εφημερίδα των Συντακτών
• Η άγνοια των πολιτών δεν έτυχε, πέτυχε. Καλλιεργήθηκε συστηματικά προκειμένου τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι, με στόχο την υιοθέτηση πολιτικών που τα διευκολύνουν. Το πρώτο λοιπόν που θα κάνει μια διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» θα είναι να ανοίξει στους πολίτες την περιφέρεια. Η διοίκηση θα είναι με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Για να γνωρίζουν οι πολίτες και να μπορούν να ελέγχουν. Θα μπει τέλος στην εποχή της αδιαφάνειας. Θα τηρηθεί η νομιμότητα. Όπως για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου το σημερινό σύστημα παραβιάζει και την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι επιθεωρητές περιβάλλοντος παρέπεμψαν στον εισαγγελέα τον περιφερειάρχη και την ανάδοχο εταιρεία για τη λάθος χωροθέτηση του ΧΥΤΑ.
Καθημερινή
• Είναι η ώρα να γίνει πράξη, μια και καλή, το «φθάνει πια» των συνθημάτων. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα ότι αν χαθεί το στοίχημα αυτό, χαμένο δεν θα είναι ένα πολιτικό κόμμα. Χαμένη θα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική ανάταξη της πατρίδας όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο. Οι πολίτες θα θέσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις και στις 18 και τις 25 Μαΐου θα κάνουν τις εθνικές εκλογές άμεσες και επιβεβλημένες.
Παρασκήνιο
• Η σημερινή συγκυρία έχει τόσο επείγοντα χαρακτήρα που είναι αυτονόητο ότι η πρώτη μας κίνηση θα είναι η επιστράτευση όλων των δυνάμεων που έχει η περιφέρεια για την αντιμετώπιση της ανέχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι τέτοιο το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Εμείς ήμασταν από την αρχή ειλικρινείς για το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Αλλοι προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από δήθεν «ακομμάτιστους» αυτοδιοικητικούς υποψηφίους. «Ακομμάτιστες» λύσεις όμως δεν υπάρχουν. Γιατί η ανεργία δεν είναι αριστερή ή δεξιά και τα σκουπίδια δεν μυρίζουν διαφορετικά. Η αντιμετώπιση της ανεργίας όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων έχει πολιτικό πρόσημο. Δεν είναι ουδέτερη. Όπως δεν υπάρχουν και ουδέτερες υποψηφιότητες.

Share This