fbpx

A7
«Ήλθε πια η ώρα να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να χαλάσουμε τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ»: Το διακήρυξε η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου στην ομιλία της στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.
Η Ρένα Δούρου επικαλέστηκε και τις πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών του απερχόμενου περιφερειάρχη για να τον κατηγορήσει «για απάθεια και αφωνία μόνο όταν κινδυνεύουν να χαθούν δημόσια περιουσία, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».
Επεσήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης «παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά, στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα».
Τα κύρια σημεία της ομιλίας της:
– Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς και ο άνθρωπός τους στην Αττική, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών, γιατί, απλά τη φοβούνται. Όπως άλλωστε φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Φοβούνται και εκβιάζουν. Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Γιατί πρέπει να τελειώσουν τη “δουλειά”. Να κλείσουν όλα τα χρυσά ντιλ σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος. Σε βάρος της κοινωνίας. Αλλά υπέρ των ολίγων. Υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφέροντων. Υπέρ των συμφερόντων των ξένων δανειστών μας.

– Για αυτό άλλωστε και οι ξένοι δανειστές μας στηρίζουν με νύχια και με δόντια την αποτυχημένη μνημονιακή κυβέρνηση. Και θέλουν να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.
– Γιατί δεν είναι μυστικό, ότι για τους ίδιους, ιδιοτελείς λόγους συμφέροντος, κυβέρνηση και Τρόικα στηρίζουν την παραμονή στην Περιφέρεια Αττικής του απερχόμενου Περιφερειάρχη.
– Είναι απολύτως αποκαλυπτικές οι καταγγελίες που κάνουν οι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες του οι οποίοι περιγράφουν το πραγματικό του έργο. Καταγγέλλουν το συγκεντρωτισμό του, την αντιδημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας, την πελατειακή του λογική, την έλλειψη προγραμματισμού, την αποσπασματικότητα των έργων. Την κρυφή του ατζέντα με την Τρόικα, που προφανώς αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης. Κατήγγειλαν το γεγονός ότι χωρίζει τους δήμους σε α’ και β’ κατηγορίας. Την παντελή αδιαφορία του για κοινωνικές δομές – ειδικά σε δήμους που δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση.
– Ακόμη περιμένουν οι πολίτες στο Πέραμα, την πόλη των ανέργων, τις 350 χιλιάδες που είχαν εγκριθεί από την Περιφέρεια για κοινωνικές δράσεις… Ούτε αυτό το ελάχιστο, μπροστά στο 60% ανεργία και τα 1.600 νοικοκυρια χωρίς ρεύμα στο Πέραμα, δεν θεώρησε στοιχειωδώς απαραίτητο να πράξει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.
– Η αδράνεια και η αφωνία είναι το σήμα κατατεθέν του απερχόμενου περιφερειάρχη, μόνο όταν κινδυνεύουν να χαθούν δημόσια περιουσία, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Ειδικά όταν πρόκειται για ίδρυση, στήριξη, ενίσχυση κοινωνικών δομών σε περιοχές όπως το Πέραμα ή τη Δραπετσώνα, που σαρώνονται από τις πολιτικές της λιτότητας. Ειδικά όταν πρόκειται γα την ανάληψη δράσης για την προστασία των πιο αδύναμων σε έναν δήμο όπως αυτός του Πειραιά, όπου η ανεργία ξεπερνάει τον μέσο όρο και φθάνει το 37%.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής. Παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά: του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά. Παραμένει απαθής και άφωνος στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα.
– Ο απερχόμενος περιφερειάρχης δραστηριοποιείται μόνο όταν πρόκειται για το ξεπούλημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης, για την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, για τη συνέχιση του εφιάλτη του ΧΥΤΑ Φυλής. Μόνο όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων.
– Ήλθε πια η ώρα να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να χαλάσουμε τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ. Εμείς στη “Δύναμη Ζωής” έχουμε την πολιτική βούληση, γνωρίζουμε και μπορούμε να βάλουμε τέλος στον χειμώνα της Αττικής. Γνωρίζουμε και μπορούμε να κόψουμε σύριζα το νήμα των συμφερόντων που κρατά καθηλωμένη την Αττική στο χθες. Γνωρίζουμε και μπορούμε να φέρουμε την Αττική εκεί που πρέπει να βρίσκεται: στην πρωτοπορία της Αυτοδιοίκησης. Παράγοντας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Και παράγοντας ευημερίας των πολιτών της.

Share This