fbpx

«Ήλθε η ώρα να δημιουργήσει η Περιφέρεια ασπίδα προστασίας των κοινωνικά πιο αδύναμων», είπε στην ομιλία της η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πλατεία Γέρακα.
Η Ρένα Δούρου καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και συστημικών ΜΜΕ, λέγοντας ότι «επιχειρούν να μειώσουν τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και συγκεκριμένα των περιφερειακών και, μάλιστα, των εκλογών στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Τη μισή Ελλάδα». Αυτό, «για να κρατήσουν στη θέση του τον άνθρωπο που τους εκφράζει όλους, τον απερχόμενο Περιφερειάρχη. Τον άνθρωπό τους. Αφού εκφράζει τη μνημονιακή κυβέρνηση, τα εργολαβικά συμφέροντα, την Τρόικα».
Ξεχωριστά αναφέρθηκε στο χρόνιο για όλη την περιοχή των Μεσογείων πρόβλημα, αυτό της αποχέτευσης: «Τι έπραξε για αυτό ο απερχόμενος Περιφερειάρχης; Απολύτως τίποτε. Αδράνησε. Μια αδράνεια που μοιάζει πλέον με κοροϊδία που είναι περιφρόνηση των πολιτών», είπε.
Και, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, επισήμανε: «δεν τον ξέρουν καλά μόνο τα συμφέροντα. Τον ξέρουμε κι εμείς. Και ξέρουμε ότι ήλθε η ώρα να φύγει».
Κύρια σημεία της ομιλίας της Ρένας Δούρου:
– Πάμε σαν άλλοτε, έστω και με μερικούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, μας λένε σε όλους τους τόνους οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος.
– Κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ επιχειρούν να μειώσουν τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και συγκεκριμένα να μειώσουν τη σημασία των περιφερειακών εκλογών. Και μάλιστα των εκλογών στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Τη μισή Ελλάδα.
– Πάμε σαν άλλοτε, θέλουν να μας πουν και στην Αττική, για να κρατήσουν στη θέση του τον άνθρωπο που τους εκφράζει όλους. Τον απερχόμενο Περιφερειάρχη. Τον άνθρωπό τους. Αφού εκφράζει τη μνημονιακή κυβέρνηση, τα εργολαβικά συμφέροντα, την Τρόικα.
– Το πρόβλημα της αποχέτευσης. Χρόνιο πρόβλημα για το σύνολο των Μεσογείων. Τι έπραξε για αυτό ο απερχόμενος Περιφερειάρχης; Απολύτως τίποτε. Αδράνησε. Μια αδράνεια που μοιάζει πλέον με κοροϊδία. Μια αδράνεια που είναι περιφρόνηση των πολιτών. Γιατί ο απερχόμενος περιφερειάρχης εκφράζει ακριβώς το μοντέλο μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον καιρό των μνημονίων και της Τρόικας. Μιας Αυτοδιοίκησης δηλαδή πειθήνιο όργανο των πολιτικών λιτότητας. Απλό γρανάζι στην επιβολή της. Φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
– Διαβάστε τις δηλώσεις – καταγγελίες των εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών του κ. Σγουρού, οι οποίοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων και για σύμφωνο συνεργασίας Αυτοδιοίκησης με Τρόϊκα. Αποκαλύπτουν τη μυστική ατζέντα του απερχόμενου περιφερειάρχη. Μια ατζέντα που δεν έχει να κάνει τίποτε με τους πολίτες, με το περιβάλλον, με την Αττική. Μια ατζέντα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυκλωμάτων της διαπλοκής.
– Τον απερχόμενο περιφερειάρχη δεν τον ξέρουν καλά μόνο τα συμφέροντα. Τον ξέρουμε κι εμείς. Και ξέρουμε ότι ήλθε η ώρα να φύγει.
Γιατί ήλθε η ώρα της «Δύναμης Ζωής». Ήλθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω. Να ανοίξουμε την περιφέρεια στους πολίτες. Ήλθε η ώρα για πολιτικές με επίκεντρο τον πολίτη, τις ανάγκες της κοινωνίας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Ήλθε η ώρα να γίνει η Περιφέρεια έπαλξη κατά της λιτότητας. Ήλθε η ώρα να δημιουργήσει η Περιφέρεια ασπίδα προστασίας των κοινωνικά πιο αδύναμων. Ήλθε η ώρα με τη «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια, να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργεί πραγματικές θέσεις εργασίας. Όχι με ημερομηνία λήξεως.
– Οι σύμμαχοι του απερχόμενου Περιφερειάρχη, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα θέλουν πάση θυσία να παραμείνει στη θέση του. Γιατί έχουν τραχανά απλωμένο. Τον τραχανά των συμφωνιών που πρέπει να κλείσουν. Αυτός ο τραχανάς δεν πρέπει με τίποτε να πάει χαμένος. Και ο συστηματικός αποκλεισμός μας από τα συστημικά ΜΜΕ είναι εδώ για να αποδείξει του λόγου το αληθές: Οι πολίτες δεν πρέπει να γνωρίζουν για να μην διεκδικήσουν. Όμως οι πολίτες πλέον και γνωρίζουν και θα διεκδικήσουν. Και θα ανατρέψουν.
– Στις 18 Μαΐου κάνουμε την αρχή. Στις 25 κλειδώνουμε την ανατροπή.
Και στις 26 ανασκουμπωνόμαστε και πιάνουμε δουλειά στην Περιφέρεια.
Για να ανασάνουν οι πολίτες και το περιβάλλον. Για μια νέα αρχή με αλληλεγγύη, ανάπτυξη, ανθρωπιά. Σήμερα στην Αττική, Αύριο στην Ελλάδα.

Share This