fbpx

A8
Έντονα καταγγελτικός ήταν ο λόγος της υποψήφιας περιφεριάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένας Δούρου, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πλατεία Γαρδένιας, στου Ζωγράφου:
«Το…νέο ότι η χώρα σπάει το κέλυφος και αναγεννιέται δεν είναι παρά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που επεξεργάζονται καθημερινά οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι στο Μέγαρο Μαξίμου», επεσήμανε η Ρένα Δούρου. «Είναι όμως και μια πρόκληση για όλους μας που ζούμε καθημερινά τη δήθεν επιστροφή της χώρας στην ανάκαμψη, τη στιγμή που η καθημερινότητα είναι αβίωτη».
Στοιχείο του ζοφερού τοπίου των κυβερνητικών επιλογών, είναι και ο απερχόμενος περιφερειάρχης που, όπως είπε «υπηρετεί πιστά τις πολιτικές λιτότητας της κεντρικής εξουσίας». Τον κατηγόρησε επίσης ότι «σκοπός του ήταν να υπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης» και ότι «θέλει την Περιφέρεια Αττικής απλό γρανάζι στον μηχανισμό εξαθλίωσης της κοινωνίας».
Κύρια σημεία της ομιλίας:
* Το…νέο ότι η χώρα σπάει το κέλυφος και αναγεννιέται δεν είναι παρά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που επεξεργάζονται καθημερινά οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι όμως και μια πρόκληση για όλους μας που ζούμε καθημερινά τη δήθεν επιστροφή της χώρας στην ανάκαμψη. Τη στιγμή που η καθημερινότητα είναι αβίωτη. Που οι φόροι πέφτουν αδιακρίτως στα κεφάλια μισθωτών και συνταξιούχων, αφήνοντας βέβαια στο απυρόβλητο τα μεγάλα ψάρια. Όπως συμβαίνει πάντα.
* Σε αυτό το σκοτεινό τοπίο, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, η Αττική, έχει κεντρικό ρόλο. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια μικρογραφία όλων των προβλημάτων της χώρας, ανεργία, οικονομική κρίση, τσιμεντοποίηση, κ.α.. Αλλά και γιατί ο επικεφαλής της, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης υπηρετεί πιστά τις πολιτικές λιτότητας της κεντρικής εξουσίας. Τις πολιτικές που ρημάζουν την κοινωνία, καταστρέφουν το περιβάλλον. Και εντέλει, υπονομεύουν το μέλλον της πατρίδας για τις επόμενες γενιές.
* Ο σκοπός του απερχόμενου ήταν να υπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Για αυτό και οι συναντήσεις με τον εντεταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ. Ο σκοπός του ήταν να υπηρετήσει τα εργολαβικά συμφέροντα. Γιαυτό και προωθεί τις φαραωνικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό. Για αυτό και προώθησε το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Για αυτό και δεν είπε λέξη για την προωθούμενη τσιμεντοποίηση του Ελληνικού. Για αυτό και δεν κούνησε το μικρό του δακτυλάκι για την υλοποίηση της γραμμής 4 του Μετρό που θα ανακούφιζε χιλιάδες πολίτες στις μετακινήσεις τους, με οικολογικό τρόπο. Για αυτό και απέτρεψε τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της καταδίκης της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Για αυτό και δεν αντιτάχθηκε στο προωθούμενο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Για αυτό και δεν έκανε τίποτε για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής παράγοντας ανάπτυξης, δημιουργίας πραγματικής και 5μηνης απασχόλησης, προστασίας του περιβάλλοντος.
* Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης θέλει την Περιφέρεια Αττικής απλό γρανάζι στον μηχανισμό εξαθλίωσης της κοινωνίας. Γιατί στα χρόνια του μνημονίου, Αυτοδιοίκηση νοείται μόνο ως υποτακτικός και υποταγμένος μηχανισμός είσπραξης φόρων.
* Σε λιγότερο από δύο βδομάδες μπορούμε να γράψουμε πραγματικά Ιστορία. Να γίνουμε ο κόκκος της άμμου που θα μπλοκάρει τα γρανάζια που αλέθουν καθημερινά τις ζωές μας. Μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας για να τις αλλάξουμε. Αλλάζοντας την Περιφέρεια. Κάνοντας την Αττική χώρο ζωής και όχι γκρίζα εικόνα τσιμέντου και εξαθλίωσης. Στο χέρι μας είναι. Και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα συμφέροντα που λυσομανούν εναντίον μας. Και οι επιθέσεις κάτω από τη ζώνη, οι συκοφαντίες και οι δυσφημίσεις θα κλιμακώνονται όσο πλησιάζουμε στις 18 Μαίου.

Share This