fbpx

Αποσπάσματα συνέντευξης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου, στο ραδιόφωνο ΒημαFM, στην εκπομπή «Πρωϊνές Διαδρομές» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γρηγόρη Ξενάκη:
• Το ζητούμενο, με την έννοια του τι ενδιαφέρει τους πολίτες στα ευρωψηφοδέλτια, δεν είναι το αν το άλφα ή το δείνα πρόσωπο προκαλεί αποδοχή ή διαφωνία. Το ζητούμενο είναι τι σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως τα ΜΜΕ προτιμούν να συγκεντρώσουν την κριτική τους στο εύκολο θέμα. Δηλαδή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι ένα κόμμα με ανοικτές πόρτες και παράθυρα. Αλλά το να επιχειρείται η «ανάγνωση» του ΣΥΡΙΖΑ με τους παλαιοκομματικούς όρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι κατεξοχήν αρχηγικά κόμματα, οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις.
• Παλαιοκομματική ανάλυση είναι να υποτιμούμε το γεγονός της μεγάλης επιτυχίας της «λίστας Τσίπρα» για την προεδρία της Κομισιόν στη γειτονική Ιταλία. Της λίστα που άνετα συγκέντρωσε πάνω από 220 χιλιάδες υπογραφές και χθες ξεκίνησε την επίσημη προεκλογική εκστρατεία της με τον τίτλο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» και με το σύνθημα «εμείς είμαστε η άλλη Ευρώπη. Όλα τα υπόλοιπα είναι Τρόικα». Τι δείχνει αυτό; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που κάνει πραγματικά ευρωπαϊκή εκστρατεία. Που έχει πραγματικά ευρωπαϊκή οπτική.
• Ο τρόπος που λειτουργεί το κυβερνητικό σχήμα και στο εσωτερικό του, η ΝΔ, συνδέεται με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο που κτίζει καθημερινά ο απερχόμενος περιφερειάρχης.
• Ο κ. Σαμαράς θυσιάζει την περιφέρεια Αττικής για την κυβερνητική του συνοχή, για να δώσει οξυγόνο στον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Σγουρός είναι ευθεία αντανάκλαση αυτού του υβριδιακού σχήματος που έχουμε στην κυβέρνηση της χώρας.
• Σε επίπεδο τακτικής, ο απερχόμενος περιφερειάρχης έχει επιλέξει να πατάει σε δύο βάρκες, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει το γεγονός ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του. Έτσι ξεκινά την προεκλογική του ανακοίνωση, που έχει τη μορφή του «Δελτίου Τύπου», στις 16 Απριλίου, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής δεν περιμένουν». Ωστόσο νομιμοποιούνται οι πολίτες να του θέσουν το ερώτημα γιατί τα προβλήματα περίμεναν 3.5 χρόνια; Γιατί αυτά τα έργα δεν ήρθαν για συζήτηση όταν έπρεπε; Άραγε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ανέμενε τις εκλογές προκειμένου να «ωριμάσουν» τα έργα και να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς έγκριση 65 έργα, εκ των οποίων 11 είναι προγραμματικές συμβάσεις για να υπογραφούν τώρα;
• Αντέδρασα άμεσα με Δελτίο τύπου. Όμως αυτό το δελτίο τύπου, όπως και μια σειρά παρεμβάσεών μου καθημερινά, δεν τα βλέπουμε σχεδόν πουθενά. Γιατί όπως ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει η Περιφέρεια Αττικής να παραμείνει στα χέρια του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ, έτσι και κάποια ΜΜΕ έχουν αποφασίσει ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης.
Το Γραφείο Τύπου, 17/4/14

Share This