fbpx
Συνέντευξη της υποψήφιας στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

«Το πρώτο που θέλω να κάνω για την Περιφέρεια Αττικής είναι να αλλάξω το ήθος στην άσκηση πολιτικής» τονίζει σε συνέντευξή της στη Web- Tv του ΑΠΕ- ΜΠΕ η Ρένα Δούρου, υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής. «Εγώ αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι φτάνουν 12 χρόνια μιας διαχείρισης της περιφέρειας Αττικής στο σκοτάδι, που την ανακαλύπτουμε μόνο προεκλογικά. Αυτή ήταν η “βασιλική οδός” για την καταστροφή μας. Δώδεκα χρόνια διαχείρισης εν κρυπτώ από τους πολίτες είναι αρκετά. Πρέπει να προχωρήσουμε, να αρχίσουμε να παίρνουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας στα χέρια μας» τονίζει η κ. Δούρου, που επέλεξε τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, μια υποβαθμισμένη περιοχή στο Θριάσιο για να μιλήσει στην κάμερα του ΑΠΕ- ΜΠΕ. Μια περιοχή που όπως λέει «το 2014 αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν θα τα ακούσουμε ποτέ στα Δελτία των 8».
Η υποψήφια περιφερειάρχης σημειώνει ακόμη πως «δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχουν τα διλήμματα μνημόνιο- αντιμνημόνιο. Πλάκα μας κάνουν; Πώς ήταν η Περιφέρεια Αττικής; Πώς ήταν το Λεκανοπέδιο πριν από το μνημόνιο και πώς είναι τώρα; Ξεπουλάνε τον “Αστέρα”, ξεπουλάνε το Ελληνικό, ξεπουλάνε τα πάντα. Έβαλαν ιδιώτες στη διαχείριση των σκουπιδιών και της ποιότητας ζωής… Κάποιοι βουλευτές και εξέχοντα στελέχη των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ούτε λίγο ούτε πολύ με εξυπνάδες, ατάκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπαν το περιβόητο ότι τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα, δεν είναι μνημονιακά. Το να κοροϊδεύεις όμως και να προσπαθείς να εξαπατήσεις τους πολίτες των 66 δήμων της περιφέρειας Αττικής ότι ένας περιφερειάρχης δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Φούχτελ, κανένα πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ και ότι όλη η περιουσία πάει σε ένα ΔΣ που ομιλεί την Αγγλική και απλά ξεπουλάει. Δεν είναι λοιπόν το ίδιο ένας τέτοιος περιφερειάρχης με μια περιφερειάρχη που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αντισταθεί όχι γενικά και αόριστα, με ένα δελτίο Τύπου, αλλά με όλες τις δυνάμεις, στο περιφερειακό συμβούλιο, στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο. Δεν είναι το ίδιο να επιλέξει κάποιος το να πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή το Ελληνικό, ενώ μπορεί να μην γίνει. Όταν ένα περιφερειακό συμβούλιο έχει ψηφίσει σχεδόν τα πάντα που επιτάσσει ο κ. Στουρνάρας, δεν είναι το ίδιο με ένα περιφερειακό συμβούλιο που θα δώσει τη μάχη παντού, ακόμη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να μην γίνουν τα πράγματα ως έχουν».
Ερωτηθείσα πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, η Ρένα Δούρου τονίζει: «Δεν τάζουμε, δεν λέμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν και πάνω απ’ όλα λέμε ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε με τους πολίτες… Δεν ήρθα για να μπω στη λογική της καμένης γης. Γεννήθηκα το ’74 και νομίζω ότι είμαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολίτη, του δημότη της χώρας μας, της περιβόητης μεταπολίτευσης, που προσήλθε αρκετές φορές στην κάλπη και άκουσε πολλές φορές, σε διάφορες προεκλογικές καμπάνιες, τα περιβόητα “εμείς θα τα αλλάξουμε όλα” ή “μας παραδώσατε καμένη γη”. Σας λέω, λοιπόν, στα 39 μου, ότι εμένα αυτό το κοστούμι, αυτός ο ρόλος, δεν μου πηγαίνει. Και γι’ αυτό λέω πόση τιμή αισθάνομαι γι’ αυτή την υποψηφιότητα, γι’ αυτή τη μάχη των μαχών, γιατί ξέρω ότι αν μπορέσουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην περιφέρεια Αττικής, θα έχουμε αλλάξει όλη την πατρίδα».

Share This