fbpx

Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM 99.5

Εκπομπή Πρωινές Διαδρομές με τον Σωτήρη Ξενάκη

15 Ιανουαρίου 2013

Η συνέντευξη υπάρχει εδώ.

Για τις επιθέσεις και τα περιστατικά βίας

Υπάρχουν μηχανισμοί που πρέπει να ενεργοποιούνται σε μια συνταγματικά ευνομούμενη πολιτεία και δεν είναι δουλειά κανενός βουλευτή να θεωρεί ότι, καταδικάζοντας τη βία ,από όπου έρχεται, θα σταματήσουν να λαλάνε τα καλάσνικοφ μέσα στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πόλης. Αυτό, για μένα, είναι σοκαριστικό. Ανακάλυψα για πολλοστή φορά ότι το ζήτημα της βίας, όπως το μεταναστευτικό, με τις κάμερες και τις σκούπες, είναι εκεί είτε στα τηλε-παράθυρα είτε μέσα στον ιερό ναό του Κοινοβουλίου, για άγρα ψήφου και εντυπώσεων.

Για όσα υποστήριξε ο Μανώλης Γλέζος

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους χθες και -ω του θαύματος!- δεν ήταν από τις παρεμβάσεις που «έπαιξαν» τα μέσα. Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για την επέλαση των εξωγήινων στην Ελλάδα, να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε μάθει, όμως, να ακούμε από σοβαρούς ανθρώπους, που δεν αρέσκονται ούτε στη χυδαιότητα ούτε στην υπερβολή, ότι πίσω από εκεί μπορεί να είναι οποιοιδήποτε. Είναι όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό δεν πρέπει να εξεταστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, αν είμαστε ευνομούμενη Πολιτεία. Θα πρέπει να γίνει από τους μηχανισμούς που υπάρχουν.

Ο Μανώλης Γλέζος, αφού έβαλε το ερώτημα ποιος ωφελείται, είπε ότι δεν γίνεται να δίνονται διαπιστευτήρια για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα από την Αριστερά. Και είπε ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζητούσαμε καταδίκες και ψευδεπίγραφα δελτίων τύπου. Τον Μανώλη Γλέζο δεν τον σέβεσαι λέγοντάς τον εθνικό ήρωα, αλλά αν γίνεται εναντίον του μια αξιόποινη πράξη, όπως όταν τον ψεκάσανε δυο φορές και ακόμα η ΕΔΕ δεν έχει πάρει το δρόμο της.
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ FM 99.5

Share This