fbpx

Της Ρένας Δούρου

Είναι πλέον φανερό : οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αξιολογούν ως ύψιστης σημασίας την παραμονή τους στην εξουσία, εξ ου και οι επιχειρήσεις κατάληψης ή / και ανακατάληψεις χώρων που τελούσαν εδώ και χρόνια υπό κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.
Έτσι οι πολίτες οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν αποκλειστικά το βάρος της πολιτικής λιτότητας που τους επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκονται μπροστά στην εξής κατάσταση: από τη μια τις επιχειρήσεις που οργανώνει ο κ. Δένδιας με στόχο την “τάξη και την ασφάλεια” και από την άλλη, η κυβέρνηση να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου – αναμένεται να περάσει επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τη Δευτέρα. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με κλιμακούμενο αυταρχισμό με φόντο την πλήρη ανάπτυξη μιας πολιτικής, εκείνης των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που συρρικνώνει τη δημοκρατία.
Μπορεί η απομείωση της δημοκρατίας να είναι η φυσιολογική προϋπόθεση προκειμένου να περάσει η κοινωνικά άδικη και οικονομικά καταστροφική πολιτική της Τρόικας εσωτερικού, ωστόσο τούτο δεν συνεπάγεαι κανενός είδους ανοχή από την κοινωνία και τους πολίτες.
Αυτή την περίοδο στην Ελλάδα τα δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και τα δημόσια αγαθά, όπως η πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία, βρίσκονται υπό διωγμό. Η προστασία τους είναι καθήκον όλων μας!

Share This