fbpx

NET FM

Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και την εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη

3 Οκτωβρίου 2012

Η συνέντευξη υπάρχει εδώ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Το τελευταίο που μπήκε σε αυτό το σήριαλ, σε αυτή τη σαπουνόπερα, με υπουργούς, όπως είναι ο κύριος Παπακωνσταντίνου και ο κύριος Βενιζέλος, που βρέθηκαν με λίστες, αλλά τις κράτησαν, γεννά και ένα ερώτημα. Κάναμε δύο εκλογικές μάχες, με αρχηγό κόμματος που κρατούσε λίστες ονομάτων. Καταλαβαίνετε ότι τίθεται ένα ζήτημα, το οποίο είναι πέρα από ηθικό, ότι αν ένας αρχηγός κόμματος που κρατούσε ονόματα με επιχειρηματίες, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, είναι πάρα πολύ σοβαρό για την ίδια την ελληνική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Σας λέω, όσον αφορά τα μέσα, ότι φαίνεται σαν να έχουν, κι εδώ υπάρχει σκοπιμότητα, κολλήσει μια προεκλογική λογοδοσία, όπου με τα ψευτοδιλλήματα «ποιο είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα και ποιο δεν είναι», δεν ξέρω αν στο τέλος της ημέρας μπορεί να κερδίσουν 1 ή 2% στην επόμενη δημοσκόπηση, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να έχει κολλήσει στην προεκλογική λογοδοσία με τέτοια ψευδεπίγραφα διλλήματα. Σας λέω, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν είναι απλά φιλοευρωπαϊκό, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό, και ακόμα και στο 4% τον Οκτώβριο του 2009, ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε πει ότι πέραν από τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αυτή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι συστημικά ευρωπαϊκή, και ως τέτοια πρέπει να τη δούμε και καταθέταμε, και συνεχίζουμε να καταθέτουμε, συγκεκριμένες προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ FM

Share This