fbpx

EBEAΔελτίο Τύπου Ρένας Δούρου, Βουλευτή Β’ Αθήνας

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Από την Ελλάδα της κρίσης στην κρίση της Ευρωζώνης», στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital + Vision του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της Β’ Αθήνας, Ρένα Δούρου.
Η Ρ. Δούρου, αφού τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που από την αρχή της κρίσης, τόνιζε τον ευρωπαϊκό και συστημικό της χαρακτήρα, επέμεινε στις προτάσεις που από τότε, μαζί με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είχε καταθέσει, και οι οποίες όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά λοιδορήθηκαν από την τότε κυβέρνηση. «Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Για κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Μια ανασυγκρότηση πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις», δίνοντας παράλληλα έμφαση στη «δημιουργία υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», που θα λειτουργεί πλάι στη δημόσια επιχειρηματικότητα, «τη διακριτή οδό μεταξύ κρατισμού και ιδιωτικής κερδοσκοπίας».
Σήμερα η κυβέρνηση προωθεί δόγματα που η πράξη έχει αποδείξει τον λάθος χαρακτήρα τους, όπως ότι η ανάπτυξη συνεπάγεται ιδιωτικοποιήσεις. «Τέτοια δόγματα ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον. Γιατί δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Δεν φέρνουν κοντύτερα την ανάπτυξη, αλλά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία καθώς γίνονται με ταμειακά κριτήρια». «Σε αυτά εμείς αντιπαραθέτουμε μια γόνιμη πολιτική, που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, αξιοποιώντας τον δημόσιο πλούτο με νέα εργαλεία», παρατήρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως για παράδειγμα με τις αναπτυξιακές κοινοπραξίες στις οποίες μετέχει τόσο το δημόσιο όσο και ιδιωτικοί, ελληνικοί και ξένοι, φορείς». Η ίδια τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση «βλάπτει την επιχειρηματικότητα». «Γιατί μέτρα όπως η ρήτρα απόκλισης, σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη βαθιά ύφεση, δεν σημαίνουν μόνο νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σημαίνουν και στράγγισμα της αγοράς. Σημαίνουν το θάνατο της επιχειρηματικότητας».
Κλείνοντας, η Ρ. Δούρου στηλίτευσε την αναξιοπιστία των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «αναξιοπιστία που σαπίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του «δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Όπως έκαναν άλλοι από το βήμα της ΔΕΘ. Από το ίδιο βήμα από όπου ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε παροχολογίες. Αντιθέτως, προσέφερε τα εχέγγυα μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση. Με ασπίδα προστασίας των κοινωνικά αδύναμων. Με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με την ανάπτυξη της δημόσιας επιχειρηματικότητας και του υγιώς επιχειρείν. Και οι έχοντες ώτα ακούειν, ας ακούσουν…»

Share This